Kieft lyrisch over ‘ongekende’ Mbappé: ‘Reïncarnatie van de twee Ronaldo’s’

Foto: Kieft lyrisch over ‘ongekende’ Mbappé: ‘Reïncarnatie van de twee Ronaldo’s’

Wim Kieft heeft tijdens de finale tussen Argentinië en Frankrijk genoten van Kylian Mbappé. Volgens de voetbalanalist was het optreden van de Franse superspits sensationeel te noemen. Volgens Kieft was het dan ook een schitterend schouwspel tussen Messi en Mbappé en gaf het de wereldtitel voor de Argentijn en zijn elftal nog meer glans.

In zijn column in De Telegraaf stelde Kieft onder de indruk te zijn van de WK-topscorer. “Het was de jonge hond tegen de oude, ervaren en geslepen meester. Die tegenstelling in de finale was goed waarneembaar. Dat dartelen en die snelheid van Mbappé, en dan drie doelpunten maken en drie penalty’s met die in de strafschoppenreeks erbij. Dan heeft het niet aan jou gelegen dat Frankrijk geen wereldkampioen is gebleven.”

Mbappé en Ronaldo

Volgens Kieft toonde Mbappé zijn ongekende klasse en kwam dat naar voren in de gelijkmaker. “Die volley bij de gelijkmaker van Mbappé was volmaakt. Iedere andere speler had die bal eerst aangenomen en hij is ook niet voor niets topscorer van het toernooi geworden. Hij is een soort reïncarnatie van de twee Ronaldo’s in hun hoogtijdagen, die van Brazilië en Portugal. Maar Messi is completer als speler, want naast afmaker is hij eveneens spelmaker.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 december 2022 20:59.

Wie is volgens jou beter?

  • Mbappé
  • Messi
354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie