‘Keiharde boodschap dreigt voor Ajacied’

Foto: ‘Keiharde boodschap dreigt voor Ajacied’

Ajax is begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Amsterdammers moeten zich revancheren voor de tegenvallende eerste helft van het seizoen en daarbij staat de technische leiding voor serieuze beslissingen.

Voetbal International schrijft in een analyse: “Het kussen moet flink opgeschud worden in Amsterdam, dat is duidelijk. Van der Sar verwoordt het op zijn kenmerkende genuanceerde wijze richting de buitenwereld. Maar intern worden dagelijks harde noten gekraakt, waarbij het viertal Van der Sar, Hamstra, Huntelaar en Schreuder het kloppend Ajax-hart vormen.”

“Richting de toekomst is het stappenplan geschetst hoe de poppetjes in de organisatie moeten worden ingevuld, maar aan die lange termijn hebben Hamstra, Huntelaar en Schreuder even geen boodschap. Zij weten dat er in het heden iets moet veranderen, om een nieuw fris Ajax te lanceren, en hun eigen positie te waarborgen”, zo vervolgt clubwatcher Freek Jansen. “Daarbij is de periode van pappen en nathouden voorbij.”

Blind moet vrezen

Jansen benadrukt dat Ajax ‘prangende vraagstukken’ moet oplossen: “Wel of niet verder gaan met Daley Blind? Ofwel: een ploeg dusdanig inrichten dat zijn kwaliteiten naar voren komen en niet zijn kwetsbaarheden en hem zodoende belangrijk maken, of de harde boodschap verkondigen dat het beter is elders te gaan voetballen, wil hij nog wekelijks in actie komen?” Davy Klaassen kan in een soortgelijke categorie worden geplaatst.

Ook voor- en achterin moeten er knopen worden afgehakt. En wat te denken van mogelijke transfers? De VI-journalist weet: “Wat gebeurt er met Edson Álvarez, die na het afketsen van zijn transfer naar Chelsea niet gelukkig rondloopt in Amsterdam. Moet hij deze winter alsnog worden verkocht? En geldt dat ook voor Mohammed Kudus, die indruk maakte op het WK, en nu mogelijk de hoofdprijs oplevert?”

Moet Ajax Blind uitzwaaien?

  • Ja
  • Nee
3340+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie