‘Juventus wil 30 miljoen betalen voor oud Eredivisie-spits’

Foto: ‘Juventus wil 30 miljoen betalen voor oud Eredivisie-spits’

Juventus lijkt zich alvast voor te willen bereiden op een lucratieve verkoop van spits Dusan Vlahovic komende zomer. Volgens diverse Italiaanse media zien de Italianen in Enes Ünal de ideale opvolger.

Ünal verkeert de laatste weken in goede vorm bij zijn werkgever Getafe, in de Spaanse Liga. Hij staat er al op acht goals na 23 wedstrijden en schoot zichzelf daarmee niet alleen op het verlanglijstje van Juventus, maar ook op die van Atlético Madrid. Dat meldt DailyNews24.

Opvolger Vlahovic?

De huidige spits van Juventus, Vlahovic, kwam in 2022 nog voor zo’n tachtig miljoen euro over van Fiorentina. De Serviër zou echter willen vertrekken als De Oude Dame zich niet weet te plaatsen voor de Champions League van volgend seizoen – dat scenario ligt momenteel behoorlijk voor de hand, waar Juve momenteel zevende in de Serie A staat.

Getafe zit erg hoog in de boom voor de 25-jarige Ünal, met een vraagprijs van dertig miljoen euro. Volgens Italiaanse bronnen laat Juventus zich daar echter niet door afschrikken en zou het al hebben toegezegd wel aan die vraagprijs te willen voldoen, mits Vlahovic daadwerkelijk vertrekt komende zomer.

FC Twente

Op negentienjarige leeftijd heeft Ünal nog als huurspeler van Manchester City een seizoen gespeeld bij FC Twente. Hij scoorde er achttien goals, alvorens City hem voor ruim veertien miljoen euro doorverkocht aan Villarreal CF. Destijds werd hij overigens ook al gelinkt aan Juventus.

Ünal is wereldtop

  • Eens
  • Oneens
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie