“Julián is goed, serieus goed”

Foto: “Julián is goed, serieus goed”

Erling Haaland doet het natuurlijk fantastisch bij Manchester City en je zou bijna vergeten dat The Citizens nóg een steengoede jonge spits vastgelegd hebben: in de voorbije zomer kwam het Argentijnse ‘talent’ (toch al 22 jaar oud) Julián Álvarez naar het Etihad Stadium.

De multifunctionele aanvaller valt regelmatig in bij City, maar Haaland staat natuurlijk op eenzame hoogte bij oefenmeester Josep Guardiola. Toch zegt Sergio Agüero in de Engelse media: “Julián is goed, serieus goed. Ik zou hem opstellen en hem de vrijheid geven om wat te zwerven in de voorhoede. Om de ruimtes te zoeken en problemen te veroorzaken. Ik zou hem een vrije rol geven.”

Multifunctioneel

Van nature is Álvarez een nummer 9, maar hij kan óók hangend op rechts uit de voeten. Daar vertelt hij zelf over: “Ik heb altijd op meerdere posities voorin gespeeld’, reageert hij. ‘Ik kan ook aan de zijkant spelen of zoals Sergio zegt in een vrije rol voorin. Dat heb ik mijn hele leven gedaan.”

Hij waardeert de woorden van zijn illustere landgenoot: “Het maakt me trots dat zo’n belangrijke speler in de historie van Manchester City, maar ook die van Argentinië en de rest van de wereld zoiets over me zegt. Ik heb veel van hem geleerd, hij gaf me veel adviezen.”

Aankomende zondag speelt Manchester City tegen Manchester United en het moet raar lopen wil Álvarez dan niet op de bank zitten. Haaland wordt in de basis verwacht, met op rechts Phil Foden, Bernardo Silva of Riyad Mahrez.

TIP: Verdien 5.90 keer je inleg als de Derby van Manchester in een gelijkspel eindigt!

Verdient hij meer kansen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie