‘Jong Oranje-international kan Nederlands elftal vergeten’

Foto: ‘Jong Oranje-international kan Nederlands elftal vergeten’

Ian Maatsen hoeft voorlopig niet rekenen op een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Althans, dat is de mening van Kees Kwakman, die de vleugelverdediger een zwakke indruk vond maken in de interland van Jong Oranje tegen Zweden. Jong Oranje won weliswaar met 2-4, maar Maatsen kon op de nodige kritiek rekenen.

Dramatische Maatsen

Jong Oranje boekte onder bondscoach Michael Reiziger opnieuw een overwinning, maar dat was volgens Kwakman niet aan Maatsen te danken. “Als ik Maatsen heb zien spelen bij Jong Oranje, heb ik niet het idee dat hij snel de stap naar het Nederlands elftal kan maken”, vertelt de voetbalanalist bij het ESPN-programma Voetbalpraat. Ook collega Marciano Vink is totaal niet onder de indruk. “Ik schrik van zijn niveau.”

Dat noemt Vink wel opmerkelijk. “Het gekke is: hij heeft een goed seizoen gedraaid bij Burnley onder Vincent Kompany. “Dan gaat hij bij Chelsea de voorbereiding in met een nieuwe trainer; Mauricio Pochettino. Die heeft hem gewogen en vond hem goed genoeg om hem te houden. Dan heb ik meteen een bepaalde verwachting.” Vink zegt echter zwaar teleurgesteld te zijn. “Ik ben ervoor gaan zitten en ik zie vervolgens een speler die twee tempo’s te langzaam voetbalt.”

Maatsen moet vertrekken bij Chelsea

Volgens Kwakman zou het beter zijn als Maatsen vertrekt bij Chelsea. “Hij valt af en toe een paar minuten in. Dat helpt niet mee voor zo’n jongen. Ik denk dat daardoor de kans voor een plek bij het Nederlands elftal ook steeds kleiner wordt. Hij moet verhuurd worden en dan drie klassen beter gaan spelen.”

Zie jij Maatsen Oranje nog halen?

  • Ja, dat komt nog wel
  • Nee, dat gaat niet gebeuren
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie