Jong Oranje door op EK dankzij enorme zege: 6-1

Jong Oranje is er ondanks een valse start op het EK Onder 21 in geslaagd om de kwartfinale te bereiken. Tegen een armoedig Jong Hongarije werd het 6-1, en aangezien groepsgenoten Duitsland en Roemenië wel gelijk speelden, maar níét met 2-2 of hoger, stoot de ploeg van Erwin van de Looi door in het hoofdtoernooi.

In twee duels tijd tegen de Roemenen en de Duitsers had Jong Oranje op dit EK  pak hem beet drie echte kansen gecreëerd, maar de laatste wedstrijd in de groepsfase resulteerde juist in een schiettent. De mogelijkheden werden echter tot vlak voor rust constant verprutst, onder meer door Dani de Wit. Maar drie minuten voor de theepauze was het dan toch de AZ’er, aanvoerder omdat Teun Koopmeiners door een schorsing ontbrak, die de score opende. Dit op aangeven van Cody Gakpo.

Laatstgenoemde toverde de hele wedstrijd al, ook na rust. Gelijk in de 46e minuut versierde hij een strafschop, die werd benut door Myron Boadu. Vervolgens was het Gakpo zelf die twee keer scoorde, met beheerste schoten zoals we die van hem kennen. Tussendoor scoorde Hongarije nog wel de 3-1 uit een controversiële strafschop (‘hands’ Sven Botman), maar doordat Botman dat nog compenseerde door zelf een doelpunt binnen te koppen, én een slotakkoord van invaller Brian Brobbey, werd het maar liefst 6-1.

Over twee maanden wordt het EK hervat met de kwartfinales; Jong Oranje is daar dus bij.