Johan Derksen komt met krankzinnig verhaal

Foto: Johan Derksen komt met krankzinnig verhaal

Het dagblad de Volkskrant liet een bommetje ontploffen met zijn onderzoek naar de misstanden op de redactie van de NOS door de jaren heen, waar Angela de Jong weer op reageerde in haar column in het Algemeen Dagblad. Volgens Johan Derksen had ze dat echter beter niet kunnen doen, vertelt hij bij Vandaag Inside.

“Angela zou zich eens druk moeten maken over wat er bij het AD gebeurt”, zegt De Snor namelijk. De Jong schreef in haar column onder meer: “Als ze de afgelopen twintig jaar allemaal zo waren bij Studio Sport als Jack (van Gelder, red.), valt het me nog mee dat er ‘maar’ honderd meldingen zijn binnengekomen.” Derksen vindt het echter onterecht dat de columniste met een beschuldigend vingertje naar andere redacties wijst: “Angela zou zich eens druk moeten maken over wat er bij het AD gebeurt, daar weet ik ook een paar dingetjes van, maar daar hoor ik haar ook niet over. Als het ergens anders is, is Angela de eerste die roept.”

Presentator Wilfred Genee vraagt vervolgens of zijn vaste tafelgast meer wil vertellen, waarna er een demonstratie volgt… “Een redacteur komt van het toilet, en jij zit te werken daar. Die gozer die komt en legt zo zijn gevalletje op tafel en zegt tegen die vrouw: kun jij van deze hap vellen nog een stijve lul maken? Nou, daar heb ik Angela de Jong nog geen column over zien maken.”

De anekdote wordt vol verbazing aangehoord door René van der Gijp: “Volstrekt ongebruikelijk…” Hélène Hendriks weet zich al helemaal geen houding te geven en bast in lachen uit: “Dit vind ik een heel gek verhaal, haha. Heel gek!” De naam van de desbetreffende journalist komt overigens niet op tafel te liggen…

“Heel pijnlijk voor de vrouw van Tom Egbers”

Ook haalde Derksen overigens uit naar Aicha Marghadi, die onheus bejegend werd bij de NOS: “Ik heb het hele stuk gelezen en die vrouw is hevig gefrustreerd. Die blaast nu kleine dingetjes op. Ik weet precies hoe dat gaat. Ik heb vijftig jaar in dezelfde business gewerkt en je wordt als kwajongen die redactie opgeschopt. Je krijgt geen enkele begeleiding en je moet je maar redden. Ik vind het allemaal maar geneuzel en ook de Volkskrant heeft weer een storm in een glas water veroorzaakt. Want tsjongejongejonge, wat daar gebeurd is. Nou, helemaal niks. Het is alleen heel pijnlijk voor de vrouw van Tom Egbers.”

Wint stuntploeg Napoli dit seizoen de Champions League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Krankzinnig?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee joh
8537+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie