“Je moet accepteren dat ik nu niet zeg dat we kampioen gaan worden”

Foto: “Je moet accepteren dat ik nu niet zeg dat we kampioen gaan worden”

Ook al staat Feyenoord inmiddels al een aardige tijd bovenaan in de Eredivisie, toch weigeren de spelers en trainer uit te spreken dat ze kampioen van Nederland gaan worden. Ook Dávid Hancko blijft voorzichtig.

Hancko ‘wil niet praten over een titel, maar droomt er wel van’

In een interview met Voetbal International vertelt de Slowaakse mandekker, die afgelopen zomer overkwam vanuit Tsjechië: “Je moet accepteren dat ik nu niet zeg dat we kampioen gaan worden. We spelen donderdag nog een heel belangrijke wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk, waarbij we ons kunnen plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League. En dan tegen Ajax in Amsterdam, een geweldige wedstrijd. Het geeft geen pas om nu te praten over een titel, behalve dat het dit jaar kan en dat erover dromen natuurlijk niet verboden is.”

‘Voor elke wedstrijd heb ik stress’

Verderop in het gesprek omschrijft Hancko waar ‘een goede verdediger’ volgens hem aan moet voldoen: agressiviteit en focus. “Neem onze backs. Quilindschy Hartman is van nature energieker en agressiever dan Marcus Pedersen, die het weer anders invult. Maar zo zijn ze ook als persoon. Voor mij werkt agressie het beste.”

“Voor elke wedstrijd heb ik stress die de energie oproept het goed te willen doen. Niet dat ik bang ben om fouten te maken, hoor. Healthy nerves? Ja, dat is wel een goede omschrijving: kriebels in je maag”, aldus de 25-jarige Hancko tot slot.

Feyenoord
Shakhtar Donetsk
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 16 maart 2023 18:41.

Hancko is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Oneens
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie