“PSV loopt vroeg of laat een keer tegen een teleurstel­ling aan”

Foto: “PSV loopt vroeg of laat een keer tegen een teleurstel­ling aan”

Na 68 jaar Eredivisie slaagden er slechts vier teams in om een nóg langere reeks aan overwinningen neer te zetten dan het huidige PSV. Toch blijft teammanager en boegbeeld Mart van den Heuvel voorzichtig. Hij waakt voor nonchalance.

Mart van den Heuvel: ‘Niet te veel conclusies trekken uit zegereeks PSV’

“Het zijn mooie getallen, maar trek er niet te veel conclusies uit”, zegt Van den Heuvel in een interview met het Algemeen Dagblad. “Ik heb zulke gekke dingen gezien in de competitie, allerlei wendingen of onverwachte zaken. Wij wonnen vijf jaar geleden die 13 wedstrijden achter elkaar en dat was een heel mooie prestatie, maar na een nederlaag bij Feyenoord kregen we het toen lastiger. Het team van 1988? Tja, we verloren in de voorbereiding werkelijk alles. Het liep echt voor geen meter en ineens was de ene na de andere overwinning daar. Dat soort dingen kun je niet altijd verklaren.”

Van den Heuvel hamert er op dat de weerbaarheid nog getest zal moeten worden. “Hoe reageer je als team op tegenslagen? Je loopt vroeg of laat een keer tegen een teleurstelling aan, maar het gaat er vooral om hoe je daarmee omgaat.”

‘Hoe mooi een serie ook is: PSV is er nog lang niet’

Het AD schrijft er zelf verder nog over: “Elke ploeg krijgt op een gegeven moment ook te maken met blessures of misschien een keer een schorsing. Dan wordt de kracht van de bank belangrijk. Bij PSV zat dat de afgelopen weken wel goed: Noa Lang was er een paar weken uit en vervolgens stond Hirving Lozano meteen op. Daarvoor krijgt technisch directeur Earnest Stewart in Eindhoven de credits. Maar hoe mooi een serie ook is: PSV is er nog lang niet. Morgen wacht bovendien nog een andere belangrijke krachtproef: Lens-thuis lijkt een wedstrijd die PSV móet winnen om overwintering in de Champions League dit seizoen mogelijk te kunnen maken.”

Eens met Mart?

  • Ja
  • Nee
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie