Jansen zag ‘AZ-waardige’ prestatie tegen ‘een van sterkste ploegen van Europa’

Foto: Jansen zag ‘AZ-waardige’ prestatie tegen ‘een van sterkste ploegen van Europa’

Pascal Jansen heeft genoten van de manier waarop AZ zich dinsdagavond presenteerde aan het Europese voetbalpubliek. De Alkmaarders wonnen met 1-2 van Lazio en daar mag zijn ploeg volgens hem zeer tevreden over zijn.

“We hebben ons gepresenteerd op een manier die AZ-waardig is. Het spel was met en zonder bal heel behoorlijk”, zo concludeert de oefenmeester na afloop van het duel in gesprek met ESPN. “We hebben één van de beste ploegen van Europa onder druk weten te krijgen en te houden.”

De Nederlandse club begon teleurstellend aan de wedstrijd en kwam al vroeg onder de Italiaanse druk te staan. Binnen twintig minuten stond het team van Jansen zelfs op een achterstand, maar vervolgens herstelde AZ zich en trok het een nipte voorsprong over de streep.

Jansen vond de doelpunten van AZ tekenend voor het seizoen. “Zo zien we het graag. We veroveren twee keer hoog op het veld de bal en er kwam twee keer een doelpunt uit. Ik was blij met de eerste reactie van de jongens zelf: wel genieten, maar niet te uitbundig.”

Spannende week voor AZ

Aankomende week wacht AZ de return in Alkmaar, waarbij de kwartfinales van de Conference League op het spel staan. De club ontvangt dit weekend echter eerst FC Groningen, dat strijd tegen degradatie. AZ doet ondertussen nog altijd mee met het gevecht om het landskampioenschap.

AZ Alkmaar
FC Groningen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 maart 2023 19:57.

Gaat AZ door naar de volgende ronde?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk dat Lazio doorgaat
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie