Jans duidelijk over Zerrouki-toekomst

Foto: Jans duidelijk over Zerrouki-toekomst

Ron Jans heeft voor het eerst gereageerd op de transferwens van Ramiz Zerrouki. De verdedigende middenvelder staat in de belangstelling van Feyenoord. De onderhandelingen werden stopgezet door de Tukkers, maar de speler wil nog niet opgeven.

Jans schoof aan bij ESPN’s Goedemorgen Eredivisie en werd gevraagd naar de kwestie rondom Zerrouki. “Wat hij daarmee bedoelde? Dat moet je aan Ramiz vragen, maar het lijkt erop dat hij zegt dat ‘het een kwestie van tijd is voordat ik naar Feyenoord ga”, zei Jans.

Zerrouki wilde afgelopen zomer graag de overstap naar De Kuip maken. Dat de verdedigende middenvelder, ondanks opnieuw moeilijke onderhandelingen, zijn zinnen heeft gezet op een transfer. Jans vindt er het zijne van: “Of het klaar is? Voor ons wel.”

De trainer van FC Twente stelt dat er niet eens onderhandeld is over de transfer. “Jan (Streuer, de technisch directeur van FC Twente, red.) heeft mij gisteren nog even gebeld, van ‘dit is de situatie zoals het gegaan is.”

Wel heeft Feyenoord een bod bij Twente neergelegd. “Een week voor de start van de competitie, en dat heeft waarschijnlijk ook met de blessures bij Feyenoord te maken, heeft Feyenoord zich weer gemeld en is er een bod gedaan. Er zijn nooit onderhandelingen geweest. Dit is allemaal niet voor de bühne om meer geld te krijgen, wij zijn bezig met een goed seizoen.”

Feyenoord en de Zerrouki-transfer

Voor Jans is het duidelijk: “We mogen zelfs dromen over de eindstand in deze competitie. Dan ga je je beste speler toch niet in de winter weg doen? Ramiz is een goede speler, heeft zich heel goed ontwikkeld en het is een fijne persoonlijkheid, maar we willen hem in de zomer de kans bieden om weg te gaan. Niet nu.”

Dat Feyenoord in de zomer ook al pogingen deed om Zerrouki los te weken, heeft daar ook mee te maken. “Feyenoord heeft afgelopen zomer de kans gehad. Toen heeft Twente een keer gezegd: als jullie voor deze datum dit bedrag neerleggen, is hij van jullie. Dat bedrag wilde Feyenoord niet betalen. Dat kan, maar die situatie is niet meer aan de orde..”

De trainer sprak nog niet met zijn pupil. “Ik heb met hem gesproken nadat Feyenoord zich gemeld had. Dit weekend heb ik hem met rust gelaten. Feyenoord staat ook maar drie punten boven ons. Dus ja, het lijkt mij geen verstandige keuze.”

AZ Alkmaar
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 februari 2023 17:26.

Gaat deze transfer nog komen?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie