Infantino komt met dubbel WK-nieuws

Foto: Infantino komt met dubbel WK-nieuws

De wereldvoetbalbond FIFA gaat het format voor het WK 2026 heroverwegen. Over drieënhalf jaar zijn er 48 landen actief op de eindronde, waardoor de opzet op de schop moet.

Het aanvankelijke idee was om zestien groepen van drie landen samen te stellen, maar tijdens het WK in Qatar kwam dat format ter discussie te staan. “Ik moet zeggen dat we, na het succes van dit toernooi, moeten kijken of we deze beslissing moeten herzien”, bevestigde FIFA-president Gianni Infantino tijdens een persconferentie. Eerder werd al gespeculeerd over een nieuwe opzet voor de eindronde van 2026.

Groot succes

Over het huidige WK is Infantino duidelijk: “Ik bedank alle arbeiders en vrijwilligers die geholpen hebben om van dit WK het beste WK ooit te maken. We hadden 3.27 miljoen toeschouwers in de stadions en hebben 62 wedstrijden gespeeld zonder incidenten, in een geweldige sfeer. Voor de eerste keer gingen er landen vanuit alle continenten naar de knock-outfase.”

“We hadden ook voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter bij een wedstrijd, Stéphanie Frappart uit Frankrijk, en zij deed het heel goed. Mensen zijn samengekomen, vergaten soms misschien de problemen die ze met elkaar hadden en maakten vooral plezier. Het is een ongelooflijk succes geweest”, aldus de FIFA-baas.

WK voor clubs

Infantino had vrijdag ook nieuws over het WK voor clubteams. Het plan is om vanaf 2025 een WK met 32 teams te organiseren. Op dit moment telt dit toernooi nog alle kampioenen van de aangesloten continenten plus een gastheer, maar in de toekomst maakt dat toernooi dus plaats voor een nieuw mega-evenement.

22+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie