“Ik had het gevoel dat er wat twijfel in zat bij PSV”

Foto: “Ik had het gevoel dat er wat twijfel in zat bij PSV”

FC Twente gaf PSV vooral in de eerste helft goed tegenstand, maar zag de Eindhovenaren na rust uitlopen naar een 5-2 overwinning. Volgens oefenmeester Ron Jans hadden de Tukkers beter gebruik kunnen maken van de ‘crisis’ in het Philips Stadion.

Inzetten op wedstrijden van Twente doe je bij bet365! Incasseer nu de welkomstbonus van €100!

“Ik vond PSV voor de 0-1 al onzeker ogen en ons plan aan de bal werkte ook eigenlijk wel goed”, vertelde de trainer na afloop aan ESPN. “Vlak voor rust maken we de 2-2, maar eigenlijk had je toen misschien al voor moeten staan. We hebben het momentum ook gemist na onze 0-1, want één minuut later was het al weer 1-1. Ik had het gevoel dat er wat twijfel in zat bij PSV, maar dat hebben ze er wel uit gevoetbald in de tweede helft.”

De thuisploeg scoorde immers nog drie keer: “Als je kijkt naar de derde goal, wat eigenlijk de beslissing is, lijden we balverlies en denken we te veel naar voren. Dan ligt het helemaal open. De vierde en de vijfde goal zijn precies hetzelfde. Je moet balvaster zijn.”

‘PSV helemaal niet in goeden doen’

Robin Pröpper gaf zijn coach bijval: “Nu lijkt het alsof PSV in goeden doen was, maar ik denk dat we het voornamelijk aan onszelf te wijten hebben dat het zo’n uitslag wordt.” Twente leed te vaak onnodig balverlies volgens de verdediger: “Er waren een aantal momenten waar je balverlies lijdt op het middenveld. En we zeiden van tevoren juist dat PSV dan dodelijk is. Ze spelen hem dan één keer diep en maken meteen een goal. Uiteindelijk krijgen ze nog een aantal mogelijkheden om de score nog verder op te laten lopen. Maar ik denk dat we voornamelijk in de eerste helft een goede partij speelden.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zat er meer in?

  • Ja
  • Nee
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie