“Ik ben nog jong en wil eerst zien of ik Oranje kan halen”

Foto: “Ik ben nog jong en wil eerst zien of ik Oranje kan halen”

Het zou zomaar kunnen dat Ronald Koeman ergens in zijn tweede ambt als bondscoach van het Nederlands elftal beroep gaat doen op Ludovit Reis. De laatste weken verkeert de middenvelder namelijk in topvorm bij Hamburger SV, in de 2. Bundesliga.

De ouders van de geboren Haarlemmer zijn geboren in Slowakije. Bondscoach Francisco Calzona probeerde Reis al te overtuigen om voor Slowakije te gaan spelen, maar de vijftienvoudig jeugdinternational van Oranje hield die boot nog even af. “Mijn familie woont daar nog steeds en zou het prachtig vinden, maar ik ben nog jong en wil eerst zien of ik Oranje kan halen”, legt Reis uit in het Algemeen Dagblad.

Een invitatie ontving Reis nog niet. “Dat is logisch omdat ik in de Tweede Bundesliga speel. Dat kan echter veranderen als ik de lijn straks doortrek in een topcompetitie. Daar wil ik voor gaan. Uitkomen voor Slowakije kan later ook nog, maar voor Nederland uitkomen, gaat niet meer als ik eenmaal voor Slowakije speel. Daarom vind ik het te vroeg om die knoop al door te hakken.”

Transfer?

Een transfer kon Reis afgelopen zomer én winter al maken, maar HSV wilde hem niet kwijt. “Dat snapte ik wel. Ik wil ook niet te ver vooruitkijken, maar ik heb wel tegen mezelf gezegd dat ik niet nog een seizoen in de Tweede Bundesliga wil spelen. Ik voel me klaar voor het hoogste niveau. Ik wil deze lijn in een topcompetitie doortrekken, zodat Oranje ook een reële optie wordt.”

Reis stapte in 2021 transfervrij over van FC Barcelona naar HSV.

Gaat Reis het grote Oranje halen?

  • Ja
  • Nee
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie