Horroravond voor Van Dijk en Liverpool

Liverpool heeft maandagavond een flinke opdoffer geïncasseerd. The Reds verloren met 3-1 bij Brentford, dat vooral in de eerste helft een veel betere indruk maakte.

Virgil van Dijk begon in Londen in de basiself, maar beleefde een zeldzaam dramatische helft. Halverwege leidde Brentford met 2-0 en die marge had veel hoger kunnen uitvallen. Dat was voor manager Jürgen Klopp aanleiding om de Oranje-captain in de rust te vervangen. Een opmerkelijke ingreep, aangezien de centrale verdediger nog geen minuut had gemist in dit Premier League-seizoen.

Brentford maakte in de eerste 45 minuten maar liefst vier goals tegen Liverpool. Doelman Alisson Becker had tweemaal de mazzel dat er buitenspel werd geconstateerd, maar de treffers in de negentiende en 42ste minuut telden wel. Ibrahima Konaté brak de ban middels een eigen doelpunt, waar Yoane Wissa vlak voor de theepauze de marge verdubbelde.

Zonder de gewisselde Van Dijk schoot Liverpool uitstekend uit de startblokken. Al na drie minuten werkte Darwin Núñez de bal tegen de touwen, maar de Uruguayaanse spits stond nipt buitenspel en dus ging er een streep door diens aansluitingstreffer. Kort daarna viel de 2-1 alsnog. Alex Oxlade-Chamberlain knikte een indraaiende bal van Trent Alexander-Arnold in de hoek.

Liverpool had na de aansluitingstreffer nog veertig minuten om minimaal de gelijkmaker tot stand te brengen. Klopp zag zijn elftal een aantal mogelijkheden creëren, maar in de 84ste minuut werd de wedstrijd beslist door Brentford. Bryan Mbeumo werkte de 3-1 tegen de touwen.

Scoreverloop: 1-0 (19′) I. Konaté, 2-0 (42′) Y. Wissa, 2-1 (50′) A. Oxlade-Chamberlain, 3-1 (84′) B. Mbeumo

Wint Liverpool met 3-1 van Wolves?