“Het vervelende is: ze blijven toch bellen”

Foto: “Het vervelende is: ze blijven toch bellen”

Dick Advocaat staat bekend als een echte Hagenaar, maar toch keert hij nu pas terug bij zijn geliefde ADO Den Haag. De 75-jarige oefenmeester begint nu dan toch echt aan zijn laatste avontuur als trainer.

“Niemand had dit verwacht, ik zelf ook niet. Maar van mij kun je alles verwachten”, grinnikte Advocaat maandag tijdens de persconferentie bij ADO, geciteerd door Voetbal International. Een dienstverband bij ADO leek niettemin logisch, maar waarom het er dan voorheen nooit van is gekomen? Met een nieuwe lach: “Omdat ik gewoon altijd betere aanbiedingen heb gekregen.”

Advocaat roept al meer dan tien jaar dat hij voornemens om te stoppen als trainer. “Ik denk inmiddels al een tijdje: als er niet meer gebeld wordt, is het ook goed. Ik kon wel leven met het idee dat het op een gegeven moment toch een keer afgelopen is. Maar het vervelende is: ze blijven toch bellen, clubs en landen. En dan ben ik iemand die dat allemaal toch ook wel weer interessant vindt. Heel vreemd, maar het is wel zo.”

“Zó slecht”

In dit geval voelt het niettemin goed. “Uiteindelijk was dit de enige club waar ik nog op in wilde gaan.” De oefenmeester moet niettemin wel aan de bak gezien de dramatische eerste seizoenshelft. “Ik heb altijd wel het gevoel – en dat is natuurlijk niet waar – dat ik het beter kan dan een ander. Dat is hier niet zo moeilijk, ze staan zó slecht.”

Advocaat had reeds contact met Dirk Kuyt, zijn voorganger bij ADO. “Ik heb Dirk een bericht gestuurd of alles geregeld was rond zijn vertrek. Toen kreeg ik een heel leuk bericht terug dat hij me succes wenste en dat het allemaal wel goed zou komen met die afhandeling. Ik ken Dirk niet heel goed, maar ik vond het wel een geweldige voetballer en ook een goed persoon. Maar dit is inherent aan de voetballerij. Of je nu Dirk Kuyt heet, of Dick Advocaat: als je niet presteert, ga je eruit. Dat zal hij toch zelf ook wel aangevoeld hebben, lijkt mij.”

Wint Advocaat met ADO in Almere?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat dit een succes worden?

  • Ja
  • Nee
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie