Heracles en tien man Almere City delen de punten

Foto: Heracles en tien man Almere City delen de punten

De Eredivisie-wedstrijd tussen Heracles Almelo en Almere City FC van zondagavond is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Eigenlijk leken de gasten uit Almere af te stevenen op de overwinning, maar na de rode kaart van Thomas Robinet knokte de thuisploeg zich terug. Een overwinning zat er echter niet meer in voor de mannen van coach Erwin van de Looi.

Thomas Robinet krijgt rood, Heracles vecht zich terug

Het was Almere City dat in de openingsfase het beste van het spel had en dus was het ook geen grote verrassing dat de Eredivisie-promovendus op voorsprong kwam in het Erve Asito. Yoann Cathline was alles en iedereen te snel af en kwam nog één horde tegen in de persoon van goalie Michael Brouwer, maar die nam hij ook ‘gewoon’, 0-1 dus.

En het werd allemaal nog wat erger voor de Heraclieden toen ook Kornelius Hansen (met enig kunst-en-vliegwerk) in een gevaarlijke positie terechtkwam. Ruben Roosken zag geen andere oplossing dan het neerhalen van zijn tegenstander en daarom ging de bal op de stip. Robinet diende die mogelijkheid te verzilveren en dat deed hij ook.

Comeback kids

Van de Looi greep in en bracht Mohamed Sankoh, Jannes Wieckhoff en Thomas Bruns in zijn elftal, waarna Heracles beter begon te voetballen. De aansluitingstreffer werd echter van de strafschopstip gescoord, door Jizz Hornkamp. Daarna kreeg Heracles een steuntje in de rug van scheidsrechter Dennis Higler en de VAR van dienst, want die oordeelden dat Robinet moest gaan douchen na een ‘elleboogstoot’ in het gelaat van Kelvin Leerdam. Daarna scoorde de thuisploeg nog één keer: Ajdin Hrustic maakte de 2-2.

Scoreverloop: 0-1 (19′) Y. Cathline, 0-2 (35′) T. Robinet, 1-2 (48′) J. Hornkamp, 2-2 (65′) A. Hrustic

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie