‘Hélène Hendriks-fiasco dreigt’

Foto: ‘Hélène Hendriks-fiasco dreigt’

Hélène Hendriks heeft met haar nieuwe programma De Oranjezondag nog niet weten te overtuigen. Na drie uitzendingen zijn veel mediakenners het erover eens dat de talkshow wel erg saai oogt en dat ook Hendriks geen overtuigende indruk maakt. Er wordt dan ook gepleit voor veranderingen.

Kritiek op ‘saaie’ Hendriks en programma De Oranjezondag

Op haar juicekanaal haalt ook Yvonne Coldeweijer stevig uit naar Hendriks. “Ik begreep de hype sowieso niet. Heb de Hélène-hype sowieso nooit begrepen. Echt een dertien-in-een-dozijn presentatrice. Vlakke persoonlijkheid, net als Marieke Elsinga. Gaap.”

Ook televisie-recensent Angela de Jong vertelt in de nieuwste Algemeen Dagblad Mediapodcast niet onder de indruk te zijn van het nieuwe programma van Hendriks. “Ik vind dat ze een veel beter programma verdient dan ze nu heeft. Het is allemaal te gemakzuchtig. Misschien heeft zij ook een schop onder de kont nodig en moet ze denken van: ik moet met mijn vuist op tafel slaan en meer eisen.”

De Jong vindt het aan tafel allemaal veel te geforceerd ogen. “Vooral de kramp dat het vooral heel erg gezellig daar moet zijn aan tafel, valt me echt op. ‘Kunnen wij BN’ers nog naar de sauna?’ vind ik ook al zo’n totaal oninteressante vraag. Daar kan de kijker thuis zich ook niet mee verhouden.” Mediajournalist Dennis Jansen haakt erop in en stelt al helemaal klaar met de show te zijn. “Je moet wel als kijker het gevoel hebben dat je daarbij mag zijn en dat ze niet alleen maar gezellig onderling alleen maar over elkaar hebben. Dat had ik hier heel erg. Ik was afgehaakt.”

Hendriks moet setting Oranjezondag veranderen

In Tina’s TV Update stelt kijkcijferexpert Tina Nijkamp dat Hendriks urgenter moet overkomen. “Ik zou Hélène toch écht aanraden om in plaats van die ronde tafel een ovale tafel te nemen en een iets neutralere setting te kiezen, want ik vind toch dat dat zomerse decor met al die planten veel te frivool is. Niet neutraal genoeg, niet afstandelijk genoeg. Het voelt gewoon een beetje als een bende dat decor. Te veel van alles, maar goed: de kijker heeft gesproken en die heeft altijd gelijk en die vindt het hartstikke leuk, want ruim 1,1 miljoen kijkers is gewoon hartstikke goed.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Kijk jij graag naar De Oranjezondag?

  • Ja, leuk programma
  • Nee, ik ben al afgehaakt
  • Nee, ook nooit naar gekeken
601+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie