‘Heitinga verrast met nieuwe Ajax-variant’

Foto: ‘Heitinga verrast met nieuwe Ajax-variant’

Ajax speelt donderdag de return tegen 1. FC Union Berlin voor een plek bij de laatste zestien in de Europa League. De heenwedstrijd in Amsterdam eindigde in 0-0, waardoor er nog voldoende perspectief is voor Ajax. Wesley Sneijder verwacht echter een zware opgave voor Ajax, maar denkt wel te weten hoe de Duitsers verrast kunnen worden.

“Gezien de wedstrijd die ik vorige week heb gezien, wordt het heel zwaar”, stelt Sneijder in het programma Veronica Offside. “Als je niet één keer op doel schiet, dan kun je ook niet scoren. De organisatie van die Duitsers is echt top. Ik ben benieuwd hoe hij (John Heitinga, red.) tegen ze gaat starten.”

Ajax-varianten

De recordinternational is dan ook benieuwd hoe Heitinga het donderdag gaat aanpakken. Sneijder zag dat Heitinga in de tweede helft ook probeerde te variëren tegen Union. “Hij heeft twee dingen geprobeerd en ik vond dat Ajax in de tweede helft nog kwetsbaarder was. Met name over de linkerkant van Ajax, met Taylor die steeds in die zone uitkwam. Wat gaan hij nu doen? Hij heeft weinig tijd om tactisch te trainen.”

Sneijder heeft wel een tip voor Heitinga. “Ik zou met drie man achterin starten. Die Duitsers spelen sowieso met twee spitsen. Dan heb je er eentje extra op het middenveld, waar je de slag moet gaan winnen. Die Duitsers komen in de omschakeling als de brandweer en dat moet je opvangen. Dat is in Duitsland lastiger dan hier in de ArenA.”

De oud-international zag Tadic zondag uitblinken tegen Sparta, maar is benieuwd of de Serviër ook hetzelfde kan brengen tegen Union. “Als buitenspeler is het afgelopen, maar in die rol als spits is hij balvast en hij zoekt altijd de lopende mensen. Dat kan hij prima en dat heeft hij uitstekend gedaan in deze wedstrijd (tegen Sparta, red.). Alleen donderdag, dan is het belangrijk.”

Wint Ajax bij Union Berlin?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie verwacht jij dat er doorgaat?

  • Union Berlin
  • Ajax
3302+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie