Heitinga prijst Bergwijn en Kaplan: ‘Betrokkenheid is belangrijk’

Foto: Heitinga prijst Bergwijn en Kaplan: ‘Betrokkenheid is belangrijk’

Steven Bergwijn maakte donderdag tegen De Graafschap een einde aan zijn doelpuntendroogte voor Ajax. Trainer John Heitinga is blij dat de aanvaller weer eens het nest wist te vinden, maar zegt zich nooit zorgen gemaakt te hebben over de vorm van Bergwijn.

Geciteerd door Ajax Life stelt Heitinga dat hij altijd vertrouwen heeft gehouden in de kwaliteiten van Bergwijn. “Met Stevie weet je dat het niet aan zijn arbeid ligt. En ook niet aan zijn bereidheid en leergierigheid.” Wel stipt de oefenmeester een aantal verbeterpunten aan bij de buitenspeler. “We weten allemaal dat hij hard werkt om nog gevaarlijker te worden. Hij moet nog meer diepte in zijn spel krijgen. Je ziet dat hij daar ook mee bezig is.”

Heitinga weet wanneer Bergwijn in zijn kracht komt bij Ajax. “Als je dan een back hebt die er in de overlap overheen klapt, dan komt Stevie in zijn kracht. Het is geweldig dat hij die goal maakt.” Volgens de oefenmeester moet de aanvaller rustig worden voor de goal. “In de afgelopen periode was hij wat wild in het afronden. Hij was echt op zoek naar dat doelpunt. Bij iemand met zoveel kwaliteiten, weet je dat die goal gaat vallen.”

Terugkeer Kaplan

Heitinga is tegenover Ajax TV ook positief gestemd over het herstel van Ahmetcan Kaplan. “Natuurlijk zal hij een obstakel tegenkomen als hij vanuit deze blessure herstelt, maar hij is een fijne en open jongen. Hij werkt heel erg hard.” De oefenmeester zegt de geblesseerde verdediger zoveel mogelijk overal bij te betrekken. “Het is belangrijk dat hij zo dicht mogelijk betrokken is. Dan krijgt hij mee hoe wij willen spelen en wat er wordt verwacht op zijn positie.”

Scoort Bergwijn tegen NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Bergwijn een goede aankoop van Ajax geweest?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
346+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie