Heitinga heeft duidelijke boodschap voor bankzitter Brobbey

Foto: Heitinga heeft duidelijke boodschap voor bankzitter Brobbey

Brian Brobbey werd na een gratis vertrek vorige zomer voor ruim zestien miljoen euro teruggehaald van Ajax, maar de spits speelt sindsdien lang niet wekelijks. Trainer John Heitinga prikkelt Brobbey, op de clubwebsite van de Amsterdammers.

Heitinga daagt Brobbey uit: “Laat het maar zien”

“Als hij erin komt als invaller, of we nou voorstaan of achterstaan, dan moet het in principe een win-win-situatie zijn. Met de wapens die heeft, moet Brian in principe het verschil kunnen maken. Uiteindelijk moet hij ervoor zorgen dat hij de slag wint van z’n concurrent. Dat is het mooie van topsport, normaal gesproken heb je bijna iedere positie dubbel bezet”, begint Heitinga.

Heitinga vindt dat Brobbey, die in de Italiaanse media vandaag aan SSC Napoli wordt gelinkt, zijn huidige situatie zou moeten gebruiken als motivator. “Dan kan je denken van: ik moet spelen, maar je kan het ook gebruiken als motivatie. Laat het maar zien. Dat geldt voor alle spelers.” Voor nu is Dusan Tadic de eerste spits van Ajax. “Ik heb aangegeven wat ik denk dat de beste positie voor hem is en voor de ploeg. Ik denk dat Dusan iedereen wel laat zien wat zijn meerwaarde is.”

Brobbey in Oranje

Ondanks zijn beperkte aantal speelminuten nam bondscoach Ronald Koeman Brobbey de afgelopen interlandweek wel op in zijn selectie. Tot minuten kwam hij voor Oranje niet. Koeman ging eerder op een persconferentie in op de spitspositie van Oranje: “We hebben niet heel veel keus. In dat opzicht hebben we misschien een probleem, alleen binnen deze selectie kan een aantal jongens daar prima spelen.”

“De selectie van Brobbey geeft wel een beetje aan dat we er niet heel veel mogelijkheden hebben. Je selecteert iemand die niet speelt, maar die wel een toekomst heeft. Wij hebben ook de jongens in Frankrijk gevolgd, maar ik heb de keuze voor Brobbey gemaakt omdat ik hem tien dagen wil zien. Ik denk nog steeds dat hij uiteindelijk beter wordt.”

Wordt Brobbey topscorer van de Eredivisie?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Brobbey moet in de basis

  • Eens
  • Oneens
635+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie