Hans Kraay: ‘Ben je niet jaloers op die jongens van Ajax?’

Foto: Hans Kraay: ‘Ben je niet jaloers op die jongens van Ajax?’

FC Groningen ging gisteren met 6-0 onderuit tegen PSV in het Philips Stadion, maar dat kwam niet door Thijmen Blokzijl, de zeventienjarige verdediger die de laatste tijd reuzenstappen zet bij de Trots van het Noorden. Ook Hans Kraay junior ziet dat het snel gaat met het talent: “Maar ben jij niet weleens jaloers op jongens als Hato en Aertssen?”

Blokzijl heeft een vaste basisplek veroverd bij de Eredivisie-laagvlieger en hij vertelde op zaterdagavond aan ESPN: “Er is een hoop veranderd voor mij. Ik speel nu zeven weken achter elkaar in het eerste ongeveer. Daar ben ik hartstikke blij mee. De resultaten zijn er alleen nog niet naar. Ik twijfel niet, maar vandaag word je bij vlagen wel gewoon weggespeeld. Dan kom je voor veel lastigere keuzes te staan.”

Groningen slikt nogal wat doelpunten, maar desondanks stak Kraay de loftrompet over het talent: “Je bent zeventien jaar. Dan haalt de club ook nog een paar centrale verdedigers. Maar jij blijft gewoon staan. Mike te Wierik heb je eruit gespeeld, die is inmiddels weg (naar FC Emmen, red.). Wat is je geheim?” Blokzijl: “Ik speel gewoon mijn eigen spel en doe waar ik goed in ben. Comfortabel en rustig zijn aan de bal en positioneel sterk staan.”

‘Bij Ajax is alles makkelijker’

De interviewer nam het woord weer: “Bij Ajax speelt een zestienjarige jongen, Jorrel Hato. Die komt erin als ze met 3-0 of 4-0 voor staan. Aertssen komt erin tegen Den Bosch voor de beker. Ben je weleens jaloers op die jongens? Dat je denkt: goh, dat is wel even een stukje makkelijker.” Het antwoord? “Tuurlijk is het lekkerder als je in een goed draaiend elftal terechtkomt. Maar dat is nu niet het geval. Ik wil zelf gewoon spelen. Zoals ik zeg, ik ben blij dat ik speel. Nu de resultaten nog. Het is aan ons om het om te draaien.”

Ben jij onder de indruk?

  • Ik wel
  • Ik niet
268+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie