Guardiola vol lof over Ten Hag: “Ajax was een voorbeeld in Europa”

Foto: Guardiola vol lof over Ten Hag: “Ajax was een voorbeeld in Europa”

De Manchester Derby is zondagmiddag ook het treffen tussen Erik ten Hag en Pep Guardiola, die elkaar in het verleden leerden kennen bij Bayern München. De Spaanse toptrainer is vol lof over zijn collega.

Ten Hag begon zijn periode bij United zeer stroef, maar de ommekeer is pakweg vijf weken geleden ingezet. The Mancunians wonnen de laatste zes competitieduels. “Ik heb heel veel bewondering voor Erik”, aldus Guardiola in aanloop op de kraker zondagmiddag. “Hij heeft ongelooflijk werk verricht in Nederland. Ajax was in de afgelopen jaren een voorbeeld in Europa en United geeft hem nu het vertrouwen.”

Resultaten

“Hij weet, en ik weet, dat alles draait om de resultaten”, vervolgde de oefenmeester. “Ik ben hier nog steeds vanwege de resultaten uit het verleden. Als je wint bij een grote club krijg je tijd, als je niet wint zit je in de problemen. Maar als United voor Erik heeft gekozen, is dat omdat ze vertrouwen in hem hebben. Of Erik de moeilijkste baan in het voetbal heeft gekregen? Dat weet ik niet. Stel je voor dat United drie jaar op rij de Champions League en de Premier League had gewonnen: dan was het misschien moeilijker geweest.”

Guardiola geeft het bestuur van United mee om echter niet alleen naar het resultaat te kijken. “Dat is natuurlijk belangrijk, maar je moet ook kijken naar hoe Erik traint, hoe de spelers zich onder zijn leiding gedragen, hoe hij omgaat met de kleedkamer en de media. Als de club in hem gelooft, geef hem dan tijd. In het voetbal heb je gewoon tijd nodig om iets te kunnen neerzetten. Als je spelers en managers blijft wisselen, wordt het alleen maar moeilijker.”

TIP: Liefst 7.50 bij Unibet voor een driepunter van United!

Maakt United kans bij City?

  • Echt wel
  • Zeker niet
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie