‘Gravenberch-klap bij Bayern’

Foto: ‘Gravenberch-klap bij Bayern’

Ryan Gravenberch maakte met hoge verwachtingen de overstap van Ajax naar Bayern München. De teller staat na een half seizoen op zeventien duels in het eerste, maar met gemiddeld 17,7 Bundesliga-minuten per duel houdt het nog niet over voor de Nederlandse middenvelder. Daar lijkt weinig verandering in te komen: Bayern zou Ilkay Gündogan terug willen halen naar Duitsland.

Ilkay Gündogan is niet meteen de speler waar aan je denkt als je aan Manchester City denkt. De 32-jarige Duitser speelde dit seizoen alweer 20 wedstrijden voor de ploeg van Pep Guardiola. Met een contract dat in de zomer afloopt, heeft de ervaren middenvelder ineens heel veel keuze.

Ryan Gravenberch

Gündogan kwam in de zomer van 2016 bij Manchester City terecht, dat destijds 27 miljoen euro betaalde aan Borussia Dortmund om de Duits international over te nemen. De centrale middenvelder tekende in 2019 het contract dat hem tot deze zomer aan The Citizens verbindt.

Hoewel de middenvelder genoeg aan spelen toekomt op het middenveld van Guardiola, krijgt de Duitser ook buiten Manchester steeds meer opties. Eerder werd al bekend dat FC Barcelona zijn situatie nauwlettend in de gaten houdt. De Catalanen willen zich ook aankomende zomer transfervrij versterken, wat leidt tot een mogelijk nieuwe concurrent voor Frenkie de Jong.

FC Bayern München

Het staat nog niet in steen gebeiteld dat de Duitser ook daadwerkelijk naar Catalonië vertrekt. Volgens Mundo Deportivo heeft FC Barcelona wel degelijk bovengemiddelde interesse in de ervaren Duitser, maar is er ook vanuit de Bundesliga belangstelling.

De naam van zijn oude club Borussia Dortmund is nog niet te zien in de headlines. Dat geldt wel voor Bayern München. Der Rekordmeister gaat dit seizoen niet zo lekker als met Robert Lewandowski in de punt van de aanval. Gündogan zou één van de opties zijn om het team te versterken in een zoektocht naar een nieuwe manier om de Duitse en Europese competities te domineren. Dat zou een nieuwe, maar vooral zeer ervaren concurrent voor Gravenberch, die vooral in de Champions League minuten maakte dit seizoen, betekenen.

Duitsland eindigt als laatste in de WK-groep

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

509+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie