‘Gravenberch keert terug bij Ajax’

Foto: ‘Gravenberch keert terug bij Ajax’

Ryan Gravenberch speelde vorig seizoen bijna alle wedstrijden voor Ajax. De Amsterdammer wilde zijn in 2023 aflopende contract niet verlengen, dus werd Ajax gedwongen om de middenvelder te verkopen. Bij Bayern München krijgt de Nederlander echter nog niet de kansen die hij in Amsterdam kreeg. 

In gesprek met Ajax TV vertelt Gravenberch, die tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles afscheid nam van het publiek, over zijn tijd bij de club. “Ik heb hier toch superlang gespeeld, dus het voelt gewoon weer als thuis. Het is wel lekker om weer eventjes in de ArenA te zijn.”

Ajax

De oud-middenvelder kreeg een staande ovatie van de fans. “Dat is ook weer lekker. Ik heb hier toch superlang gespeeld, dus de fans zitten gewoon in mijn hart”, zei de middenvelder, die bij Bayern München nog geen basisplaats heeft weten te veroveren. Daar neemt de jonge middenvelder ook alle tijd voor, stelt hij in het interview. 

Ondanks de spaarzame kansen bevalt het leven in München de Nederlander goed. “München is een mooie stad, een mooie club. Het gaat goed”, zei hij. Dat er met onder andere Matthijs de Ligt iemand is om Nederlands mee te praten, helpt de middenvelder in het aanpassingsproces. 

Gravenberch

Dat De Ligt bij Juventus al een aantal jaar in het buitenland heeft gewoond en gespeeld, zal ook niet ongunstig zijn voor Gravenberch, die samen met Noussair Mazraoui van Ajax naar Bayern verkaste deze zomer. “Het is wel lekker om ook gewoon Nederlanders om je heen te hebben, dan kun je toch een beetje Nederlands praten. Ik vind het wel lekker dat ze er ook zijn.”

Hoewel de selectie in München veel groter is, mist Gravenberch Amsterdam wel. “Jawel hoor. Vooral de boys. In München heb je je teamgenoten, maar hier heb je toch wel wat meer”, zei de middenvelder. Betekent dat we Gravenberch ooit nog terugzien in het shirt van de Amsterdammers? “Dat is wel het doel, haha.”

TIP: Pak 4x jouw geld als Borussia Dortmund van Bayern wint!

Gaat Gravenberch slagen?

  • Ja
  • Nee
6191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie