Go Ahead diep in extra tijd naast Heerenveen

Go Ahead Eagles heeft sc Heerenveen zaterdagavond in extremis van een overwinning afgehouden. Een slotoffensief resulteerde in de 1-1.

Van Wonderen leidde Go Ahead naar de Eredivisie en wist daarin lijfsbehoud veilig te stellen. Afgelopen zomer maakte de trainer de overstap naar Heerenveen, net als doelman Andries Noppert. In Deventer ontstond voor rust weinig spektakel. Vlak voor rust dacht Tibor Halilovic de bezoekers nog wel naar de voorsprong te schieten, maar zijn uithaal spatte uiteen op de paal.

In de tweede helft nam Heerenveen alsnog de leiding. Doelman Jeffrey de Lange redde in eerste instantie nog op een één-tegen-één-duel met Amin Sarr, maar de Friezen hielden vervolgens balbezit en dat resulteerde in een prachtige uithaal van Thom Haye: 0-1. Sydney van Hooijdonk werd kort daarna van de beslissing afgehouden door een ultieme ingreep van Jamal Amofa.

Na de treffer van Haye besloot Go Ahead ook meer de aanval te kiezen. De Deventenaren kregen een enorme kans op de 1-1, maar doelman Noppert wist oud-teamgenoot Finn Stokkers van scoren af te houden en vervolgens wist Syb van Ottele de bal van de lijn af te houden. Sylla Sow kreeg de bal wel tegen de touwen, maar de assistent-scheidsrechter constateerde buitenspel in aanloop naar de goal.

Diep in blessuretijd kreeg Go Ahead loon naar werken. Na talloze pogingen lukte het Stokkers dan toch om Noppert te kloppen: 1-1.

Scoreverloop: 0-1 (52′) Thom Haye, 1-1 (90′) Finn Stokkers

TIP: Wint Heerenveen bij Volendam? Win 2,25 keer je inleg via Unibet!

Gaat Heerenveen de play-offs om Europees voetbal halen?