Gijp: “Mensen noemden hem bloedhond, idioot en teringlul”

Foto: Gijp: “Mensen noemden hem bloedhond, idioot en teringlul”

De laatste dagen was er – niet voor het eerst – bijzonder veel te doen over de werkwijze van scheidsrechter Bas Nijhuis, die tijdens RKC – Fortuna Sittard (3-1) de gasten uit Limburg behoorlijk leek te benadelen.

“Ik vind Bas Nijhuis niet meer geschikt als scheidsrechter”, zei commentator Arman Avsaroglu in het Sportforum bij Langs de Lijn en Omstreken over de Tukker. “Afgelopen vrijdag was daar het zoveelste voorbeeld van. Ik heb dit seizoen al een hele vreemde situatie gezien bij Volendam, waar Murkin iemand doormidden zaagde en Nijhuis geel gaf. Deze wedstrijd was ook heel vreemd. Over die trainer kun je twisten, of hij weggestuurd moet worden. Persoonlijk vind ik het gek dat een speler (Murkin, red.) geel krijgt voor een zaag en een trainer meteen rood krijgt als hij twee keer iets onaardigs zegt.”

‘Bloedhond, idioot en teringlul’

Avsaroglu was niet de enige criticaster, merkt René van der Gijp op in Vandaag Inside. “Mensen noemden hem bloedhond, idioot en teringlul. Ze zaten er niet ver naast, maar een beetje minder kan ook wel”, lacht Gijp, die kritiek dat Nijhuis ‘te vaak in talkshows zit’ onzin vindt. “Daar moeten we ook vanaf. Bas zit hier één keer in de twee weken. Het is een waanzinnig aarde gozer, hij straalt zoveel energie uit.”

“Ik ga niet op zo’n jongen reageren, hij mag dat vinden”, reageert Derksen op Avsaroglu. “Ik vind dat Nijhuis de beste scheidsrechter van Nederland is en dat hij met kop en schouders boven de anderen uitsteekt. Hij zorgt er met zijn manier van fluiten altijd voor dat er een wedstrijd ontstaat voor het publiek. De mensen komen naar het stadion voor een wedstrijd en niet voor scheidsrechters die de boel in toom houden door een wedstrijd kapot te fluiten. Daar sterft het van. Dat zo’n wijsneusje dan zo’n verhaal houdt, ach…”

Nijhuis is een goede scheidsrechter

  • Eens
  • Oneens
623+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie