Gigantische tegenvaller voor Oranje Leeuwinnen

Foto: Gigantische tegenvaller voor Oranje Leeuwinnen

Er dreigt een gigantische domper voor de Nederlandse vrouwenploeg. Het is zeer de vraag of Lineth Beerensteyn nog in actie komt voor de Oranje Leeuwinnen, maar bondscoach Andries Jonker mag in ieder geval geen vervanger meer oproepen.

WK-restant in gevaar voor Beerensteyn

Beerensteyn viel zondagochtend geblesseerd uit in de eerste groepswedstrijd tegen Portugal (1-0 zege). De aanvaller werd na 87 minuten vervangen en verliet het stadion na afloop op krukken. De Telegraaf vreest om die reden voor ‘een serieuze blessure’, waardoor haar WK mogelijk nu al ten einde is.

Naar verwachting komt er maandag na een onderzoek in het ziekenhuis van Dunedin meer duidelijkheid. Mocht Beerensteyn daadwerkelijk afhaken voor het restant van dit WK, dan moet Jonker na eerder Vivianne Miedema nu wéér een streep zetten door een belangrijke aanvaller.

Deadline verlopen

Met Shanice van de Sanden had Jonker een reserve achter de hand. Zij reisde als stand-in mee naar Nieuw-Zeeland, maar uiterlijk 24 uur voor de clash met Portugal verviel de deadline voor het vervangen van een geblesseerde speelster. Jonker moet het zodoende stellen met de huidige selectie.

In de nacht van woensdag op donderdag speelt Nederland de tweede groepswedstrijd. De Verenigde Staten zijn dan de tegenstander.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie