Gekkenhuis voor Amrabat: ‘Jongens kiezen nu sneller voor Marokko’

Foto: Gekkenhuis voor Amrabat: ‘Jongens kiezen nu sneller voor Marokko’

Nordin Amrabat zegt genoten te hebben van het WK in Qatar. Volgens de 35-jarige broer van Marokko-speler Sofyan Amrabat was het een groot gekkenhuis. Amrabat was vooral zichtbaar als blikvanger voor de media.

Tegenover Voetbal International spreekt Amrabat van een enorm gekkenhuis. “Je wil niet weten hoeveel aanvragen ik heb gehad voor kaarten voor de wedstrijden, haha.” Amrabat vertelde enorm veel verzoeken gehad te hebben. “Ik kreeg berichten van Argentijnse, Italiaanse en zelfs Poolse media. Hoe komen ze toch aan mijn nummer? Ik denk dat ik na het WK een nieuwe neem, haha. Het was niet normaal.”

Sofyan Amrabat

Zijn 26-jarige broer Sofyan Amrabat was de grote uitblinker aan de kant van Marokko, maar speelde in de jeugd nog tot de Onder-15 voor de jeugdelftallen van Oranje. “Wij hebben hem helemaal vrijgelaten in zijn keuze. De aantrekkingskracht is enorm, ook door social media. Je krijgt alles mee. Tien jaar geleden zag je niet hoe erg het voetbal leeft in Marokko.”

Volgens Amrabat hebben de goede prestaties van Marokko ervoor gezorgd dat het voetbal onder de de Marokkaanse gemeenschap een enorme boost heeft gekregen. “Nu krijg je liefde, berichten, zie je dansende supporters en huilende opa’s en oma’s van tachtig jaar, omdat Marokko heeft gewonnen. Zelfs de koning ging de straat op. Dat soort dingen krijg je mee. Dat geeft kippenvel. Natuurlijk helpt dat jongens om te kiezen voor Marokko.”

Wint Ajax met 0-2 van NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij ook dat Nederlandse Marokkanen sneller voor Marokko gaan kiezen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie