Gedrogeerd Juventus won in 1996 CL-finale van Ajax

Foto: Gedrogeerd Juventus won in 1996 CL-finale van Ajax

De spelers van Juventus zaten tijdens de Champions League-finale van 1996 wel degelijk aan de drugs. Dat hebben dopingartsen Giuseppe d’Onofrio en Allessandro Donati kenbaar gemaakt in het programma [i]Andere Tijden Sport[/i] op de [i]NOS[/i].

Nadat Juventus de finale in 1996 won van Ajax kwamen er de nodige vraagtekens. Achteraf, een aantal jaren later, kwam pas in beeld dat de spelers van de Italiaanse ploeg gedrogeerd waren. Wetenschappers op het gebied van het gebruik van doping, d’Onofrio en Donati, hebben duidelijk gemaakt dat de spelers inderdaad doping hebben gebruikt rond die betreffende wedstrijd met de Amsterdammers.

De beide heren hebben documenten ingekeken, die in beslag waren genomen na een inval in 1998 bij Juventus. In die betreffende documenten was volgens d’Onofrio en Donati te zien wat de bloedwaarden van de spelers waren. De spelers van de [i]Oude Dame[/i] zouden onder meer gebruik hebben gemaakt van epo, wat ook in het wielrennen een populaire drug was/is.

Juventus wordt veelvuldig in verband gebracht met dopinggebruik. Echter, er is nog nooit een speler officieel positief bevonden. Openbaar aanklager Raffaele Guariniello heeft daarvoor een verklaring. Die verklaring zal hij echter gaan geven in de uitzending van [i]Andere Tijden Sport[/i], komende zondag. Dopingmonsters werden naar Rome gebracht, maar daar nooit getest. De voormalig directeur van het inmiddels opgeheven bedrijf bevestigt dat.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie