Gavi blinkt uit in Clásico: Supercopa voor Barça

FC Barcelona is zondagavond winnaar geworden van de Spaanse Supercup. De Catalanen rekenden in de finale af met aartsrivaal Real Madrid: 1-3.

Real en Barcelona wonnen eerder deze week de halve finale van de Supercopa de España door de strafschoppenseries in eigen voordeel te beslissen. De finaleronde kreeg zodoende het droomaffiche, maar in de praktijk was het een vrij eenzijdige clash. Vanaf het begin domineerden de manschappen van trainer Xavi Hernández, waaronder Frenkie de Jong, in Saudi-Arabië.

Robert Lewandowski kreeg de eerste mogelijkheden van de wedstrijd. De Poolse spits dacht vooral bij diens tweede inzet doeltreffend af te ronden, maar via doelman Thibaut Courtois eindigde de bal op de paal. Aan de andere kant wist ook de doorgaans zo trefzekere Karim Benzema niet af te ronden: de Franse spits mikte een spaarzame Real-aanval naast.

Na ruim een half uur spelen trok FC Barcelona de wedstrijd alsnog naar zich toe. Na slordig balverlies aan Madrileense zijde werd Gavi gevonden door Lewandowski en de Spaanse middenvelder drukte overtuigend af: 0-1. Doelman Thibaut Courtois moest nog in de eerste helft ook de tweede tegentreffer slikken. Ditmaal fungeerde Gavi als aangever en mocht zijn Poolse kompaan een beslissend voetje tegen de bal plaatsen: 0-2.

Gavi groeide uit tot de absolute uitblinker in Saudi-Arabië. In de 69ste minuut was de Barcelona-smaakmaker wéér betrokken bij een aanval en ditmaal leidde dat tot een voorzet op Pedri, die eenvoudig de wedstrijd besliste. Hij bezorgde Xavi daarmee zijn eerste prijs als trainer van de Catalanen, al scoorde Benzema in extremis nog wel tegen.

Scoreverloop: 0-1 (33′) Gavi, 0-2 (45′) R. Lewandowski, 0-3 (69′) Pedri, 1-3 (90′) K. Benzema