Gakpo-vervanger: Marcel Brands ‘geschrokken’

Foto: Gakpo-vervanger: Marcel Brands ‘geschrokken’

PSV heeft Cody Gakpo voor ongeveer vijftig miljoen euro verkocht aan de Premier League-grootmacht Liverpool, maar desondanks heeft men in het Philips Stadion niet zoveel geld beschikbaar om een adequate vervanger naar Eindhoven te halen…

Algemeen directeur Marcel Brands beheert de technische portefeuille van de huidige nummer 3 van de Eredivisie (na het gedwongen vertrek van John de Jong) en het Algemeen Dagblad bericht op maandagochtend: “Brands bekijkt eerst of en hoe de komende weken het transfergeld (ongeveer 50 miljoen euro) van Gakpo wordt geherinvesteerd. PSV heeft voor zijn vertrek tal van spelers bekeken, onder wie de 20-jarige David Fofana van Chelsea, maar houdt de handen in aanloop naar de tweede seizoenshelft nog even vrij.”

“Trainer Ruud van Nistelrooy wil het liefst een versterking en dus een extra optie voor zijn selectie, maar hamerde er afgelopen week ook op dat PSV niet meer in de winter in een (financiële) situatie mag komen dat de beste speler wordt verkocht”, weet de ochtendkrant.

Geschrokken

Volgens het AD wordt hetzelfde standpunt gehanteerd door Brands: “Die volgens interne geluiden enigszins is geschrokken toen hij terugkeerde bij PSV en de boeken compleet inzag. Een van de oorzaken voor zijn houding was de hoogte van de totale salarissen en afschrijvingen op transfersommen in het Philips Stadion. Beiden zijn in zijn ogen te hoog in vergelijking tot de inkomsten, waardoor PSV te afhankelijk is geworden van een paar grote uitgaande verkopen per jaar.”

Fortuna Sittard
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 14:29.

Snap jij de schrik?

  • Ik wel
  • Ik niet
5222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie