Gakpo opnieuw op recordjacht

Foto: Gakpo opnieuw op recordjacht

Er lijkt dit seizoen geen maat te staan op Cody Gakpo. De aanvaller van PSV staat dit seizoen al op dertien treffers en zeventien assists over alle competities. In de Nederlandse Eredivisie heeft Gakpo met twaalf assists een nieuw record in zicht.

Op dit moment staat het hoogste aantal gegeven assists in één seizoen op de naam van Luciano Narsingh. In het seizoen 1999/2000 werden de assists voor het eerst bijgehouden. Het huidige record staat op naam van Luciano Narsingh. Als speler van Heerenveen leverde de voormalig buitenspeler van onder andere PSV 21 keer de beslissende pass voor een doelpunt.

Ugur Yildrim, die vooral naam maakte als speler van sc Heerenveen, staat op dit moment op nummer twee. De enkelvoudig international was in het seizoen 2004/2005 goed voor negentien assists.

Voetbal International denkt dat clubs daarom nog een extra reden hebben om Gakpo te halen, maar zeker ook om te blijven. “Gakpo staat met zijn uitmuntende cijfers in de Eredivisie deze winter hoog op de verlanglijstjes van diverse Europese topclubs, maar zou ook kunnen kiezen voor een langer verblijf in Nederland om zo een gooi te doen naar het assistrecord.”

Als Gakpo zijn gemiddelde van dit moment vasthoudt, gaat het record van Narsingh aan diggelen. Dan zou de PSV’er uitkomen op dertig assists.

Gaat Gakpo dit record verbreken?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
207+ Votes

PSV Eindhoven
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 november 2022 20:59.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie