Gakpo en Ziyech kunnen Engelse topper niet beslissen

Foto: Gakpo en Ziyech kunnen Engelse topper niet beslissen

Liverpool en Chelsea hadden allebei niets aan een gelijkspel, maar hielden elkaar op Anfield Road in evenwicht. Vooral in de tweede helft regende het kansen, maar zat het beide ploegen niet mee in de afronding.

Chelsea en Liverpool beleven beiden een teleurstellend seizoen. Chelsea maakte daar in de winterstop tot nu toe het meeste werk van. Mykhailo Mudryk begon echter op de bank bij The Blues.

Dat gold niet voor Hakim Ziyech, die op de rechterflank werd geposteerd door Graham Potter. De Marokkaans international, die zou mogen vertrekken bij Chelsea, kwam vooral in het tweede bedrijf in beeld.

In de eerste en tweede helft golfde het spel op en neer, maar werden er nooit echt grote uitgespeelde kansen gecreëerd. Op aangeven van Ziyech kwam Mudryk, die in de tweede helft zijn debuut maakte, dicht bij het openingsdoelpunt.

Chelsea en Liverpool spelen gelijk

Een typische Ziyech-pass, die van de rechterflank de bal naar de linkerzone van het strafschopgebied stuurde, zette de Oekraïense topaankoop richting het doel van Liverpool. De aankoop van 100 miljoen euro kreeg zijn bal echter niet lekker tegen de voet.

Even daarvoor kreeg Liverpool aan de andere kant een grote kans via Cody Gakpo. De voormalig PSV’er startte in de spits, maar had opnieuw moeite om zich echt in het spel te mengen. In de tweede helft draaide hij zich knap vrij van zijn directe tegenstander, maar zijn schot miste de kracht echt gevaarlijk te zijn.

In de slotfase van de wedstrijd gingen Liverpool en Chelsea allebei nog op zoek naar de overwinning. De ploegen creëerden steeds gemakkelijker kansen, maar waren in de afwerking of passing niet secuur genoeg om de brilstand van het bord te krijgen.

Manchester United
Leeds
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 februari 2023 02:35.

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee, Chelsea verdiende meer
  • Nee, Liverpool verdiende meer
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie