‘Frenkie de Jong opent onderhandelingen’

Foto: ‘Frenkie de Jong opent onderhandelingen’

Frenkie de Jong voert gesprekken met FC Barcelona over een nieuw contract. Volgens Mundo Deportivo is de Oranje-international bereidwillig om nieuwe voorwaarden te accepteren.

Barcelona-president Joan Laporta luidde onlangs de noodklok. De Catalaanse topclub kan door de reglementen van La Liga weinig ondernemen op de winterse transfermarkt, waardoor er nieuwe constructies bedacht moeten worden om een oorlogskas te creëren. Het verkopen van spelers à la Memphis Depay kan lucht bieden, maar volgens de Spaanse sportkrant worden er ook andere opties overwogen.

Naar verluidt is FC Barcelona in gesprek met een aantal spelers over nieuwe contractvoorwaarden. Het zou gaan om doelman Marc-André ter Stegen en De Jong. De voormalig Ajax-middenvelder tekende in 2020 een nieuw contract, maar de financiële afspraken zijn volgens de clubleiding niet meer in verhouding tot de huidige financiële situatie van de club.

Beweging

In 2020 ging De Jong akkoord met het uitstellen van zijn salaris, maar nu zou er worden gesproken over een aanpassing van zijn salaris. Het moge duidelijk zijn dat de Barcelona-leiding inzet op een verlaging. Mundo Deportivo schrijft dat de Oranje-international en Ter Stegen allebei ‘ontvankelijk en participatief’ reageerden op het voorstel van Barcelona.

In De Telegraaf liet De Jong al weten: “Ik zie mezelf het liefst nog zo lang mogelijk bij FC Barcelona spelen. Ik hoop nog een jaar of acht tot tien.”

Scoort Frenkie de Jong tegen Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Doet hij daar verstandig aan?

  • Ja
  • Nee
574+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie