‘Frenkie de Jong-crisis in Barcelona’

Foto: ‘Frenkie de Jong-crisis in Barcelona’

Frenkie de Jong heeft mogelijk een rel veroorzaakt binnen FC Barcelona. Volgens SPORT kijken de Premier League-giganten opnieuw met grote belangstelling mee.

De Jong leek de afgelopen maanden alle ophef van zich af te schudden. De Oranje-international bleef FC Barcelona na lange speculatie ‘gewoon’ trouw en heroverde zijn basisplaats in het team van trainer Xavi Hernández. Alles leek daarmee weer goed te zijn, maar uitgerekend vlak voor de WK-start haalde de middenvelder keihard uit naar zijn Catalaanse broodheer.

In de zomer probeerde FC Barcelona af te komen van de voormalig Ajax-middenvelder. Daarover zei hij in De Telegraaf: “Natuurlijk neem ik het degenen die dat hebben gedaan hartstikke kwalijk. Maar in principe heb ik gedurende de dag niets met die mensen te maken. Ja, zij zijn voor mij ook wel FC Barcelona, want ze zijn de leidinggevenden en bepalen het.”

‘Crisis’

Enric Masip, de adviseur van FC Barcelona-president Joan Laporta, spreekt de uitlatingen van De Jong tegen. Het is zelfs maar de vraag of de Catalaanse leiding deze uitspraken überhaupt kan waarderen. SPORT schrijft zondagavond dat Chelsea en Manchester United met grote belangstelling meekijken nu de Oranje-international de relatie op scherp heeft gezet. Het Spaanse medium spreekt zelfs van een ‘crisis’.

De Jong wil bij voorkeur nog jaren uitkomen voor FC Barcelona, maar Chelsea en United zien nu toch weer kansen om hem in te lijven. Zij zouden een bod willen uitbrengen indien de Oranje-international daadwerkelijk in de problemen komt in Camp Nou. Zijn management zou daarover al zijn ingelicht.

Barcelona
Manchester United
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 29 november 2022 01:11.

Gaat De Jong alsnog vertrekken?

390+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie