Franken betuigt geen spijt: ‘Geslagen, bespuugd en kankerneger genoemd’

Foto: Franken betuigt geen spijt: ‘Geslagen, bespuugd en kankerneger genoemd’

Giovanni Franken heeft absoluut geen spijt van zijn woede-uitbarsting richting het eigen publiek van ADO Den Haag vorig seizoen in het play off-duel met Excelsior. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt de 43-jarige coach terug op het veelbesproken moment.

“Net daarvoor was ik op het veld van achteren door hem geslagen, bespuugd en voor ‘kankerneger’ uitgemaakt. Toen zag ik hem later daar op de tribune staan. Een paar meter daarachter zaten mijn kinderen. Ik ben een Rotterdamse jongen, opgegroeid in de Milinxbuurt. Daar kom je voor je geliefden op. Dat is wat ik heb gedaan en daar heb ik geen spijt van.”

Ophef met grote gevolgen

“Hij stond zo dicht bij mijn kinderen, dat ik bang was dat hij ze iets aan ging doen. Ik schreeuwde naar hem dat hij van ze af moest blijven.” Vervolgens viel heel Nederland over Franken heen. “In allerlei media en praatprogramma’s werd ik afgemaakt. Ik stond voor het duel bekend als een tactische, kundige, passievolle trainer maar erna was ik ineens een debiel. Ik ben academisch geschoold en niet achterlijk, hè. Wat hadden anderen gedaan in mijn situatie, als iemand zo aan je kinderen komt? Als vader bescherm je je kinderen.”

De aanklager betaald voetbal sprak Franken vrij, maar het kwaad was toen al geschied. “Want mensen hadden al een oordeel over me. Ik had bijvoorbeeld een aanbieding om in het seizoen erop als assistent-trainer bij een Eredivisie-club te tekenen. Maar naar aanleiding van mijn gedrag tegen Excelsior werd die aanbieding ingetrokken. Zo ver ging het.”

Franken is gewoon een goede trainer

  • Eens
  • Oneens
601+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie