Fraaie goals houden Real in spoor Barcelona

Real Madrid mag blijven dromen van titelprolongatie in de Spaanse Primera División. In de thuiswedstrijd tegen Valencia maakten de manschappen van Carlo Ancelotti donderdagavond geen fout: 2-0.

In de eerste 45 minuten wist Valencia schadevrij te blijven. Dat was mede te danken aan de videoscheidsrechter, die kort voor rust een streep zette door de rake kopbal van Antonio Rüdiger. Volgens de VAR zou Karim Benzema een overtreding hebben gemaakt na de hoekschop van Luka Modric en dus gingen beide teams met een 0-0 stand de kleedkamers in.

Real Madrid wist binnen tien minuten na rust orde op zaken te stellen. In de 52ste minuut kreeg Marco Asensio de ruimte om uit te halen en zijn schot vloog fantastisch binnen in de verre hoek: 1-0. Valencia kreeg kort daarna ook de 2-0 om de oren. Vinícius Júnior werd gelanceerd door Benzema en de Braziliaanse aanvaller maakte het vervolgens koelbloedig af.

Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Vinícius omspeelde tegenstander Gabriel Paulistra, die zijn frustratie botvierde in de vorm van een snoeiharde tackle. De scheidsrechter van dienst kon niets anders dan een directe rode kaart tonen aan de speler van Valencia. Met tien man verdween het laatste beetje hoop aan Valencia-zijde.

Real Madrid komt dankzij deze driepunter op vijf punten achterstand van FC Barcelona. De Madrilenen blijven daarmee enigszins in het spoor van de Catalanen, wetende dat beide clubs elkaar dit seizoen nogmaals treffen in de Primera División. De aartsrivaal won een dag eerder al met 1-2 bij Real Betis.

Scoreverloop: 1-0 (52′) M. Asensio, 2-0 (54′) Vinícius

Wint Real Madrid met 1-2 bij Real Mallorca?