Fortuna Sittard wil gehuurde doelman Ivor Pandur vastleggen

Foto: Fortuna Sittard wil gehuurde doelman Ivor Pandur vastleggen

Fortuna Sittard wil de van Serie A-club Hellas Verona gehuurde keeper Ivor Pandur (22), een sterke keeper met Kroatisch bloed, definitief aan zich binden door de optie tot koop te gaan lichten. Dat bevestigt technisch manager Sjoerd Ars van de Limburgse club tegenover SoccerNews.nl.

“Hij maakt op ons ook indruk en wij zijn nu aan het bekijken hoe de optie tot koop die wij bij Hellas Verona hebben bedongen er precies uitziet. Welk koopbedrag daaraan vast hangt, bedoel ik. Maar dat wij hem een hele goede keeper vinden en hem graag willen behouden, dat klopt inderdaad”, aldus Ars.

Het was in de zomer van vorig jaar dat de technische leiding van Fortuna plots op de proppen kwam met ene Ivor Pandur. Binnengehaald via het uitgebreide netwerk van de technische mensen binnen de club. Ivor wie? dachten verschillende fans van de Limburgse eredivisionist hardop. De doelman was niet echt een bekende naam voor hen.

Hellas Verona

Pandur werd door Fortuna voor één seizoen gehuurd van het Italiaanse Hellas Verona. De twintiger wist uiteindelijk, na het vertrek van trainer Sjors Ultee, een basisplek te bemachtigen in de ploeg van de Spanjaard Julio Velásquez. En viel de afgelopen maanden op door zeer sterk keeperswerk: op de lijn en bij hoge ballen als hij, met zijn 1.87 meter lengte, uit het doel komt.

De Kroaat is een keeper vol bravoure en houdt kennelijk van een beetje show. Verder straalt hij, ondanks zijn relatief jonge leeftijd, rust uit. Waardoor de verdedigers voor hem zich een stuk zekerder zullen voelen en kunnen vertrouwen op de sluitpost onder de lat. Pandur heeft nog weleens moeite om, zoals dat steeds vaker gevraagd wordt tegenwoordig van een keeper, goed mee te voetballen. Een aandachtspuntje voor hem dus.

De Kroatische doelverdediger keepte ook afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat PSV wederom een puike wedstrijd. Met een aantal fabuleuze reddingen wist hij vele grote kansen van de Eindhovenaren te elimineren, waardoor er na dik negentig minuten uiteindelijk een verrassend 2-2 gelijkspel op het scorebord stond.

AZ Alkmaar
Fortuna Sittard
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 januari 2023 16:43.

Goede keeper?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie