‘Flekken denkt zeker te zijn van EK’

Foto: ‘Flekken denkt zeker te zijn van EK’

Mark Flekken kreeg tegen Schotland de kans van bondscoach Ronald Koeman. De doelman heeft de nul gehouden in een wedstrijd waar hij veel te doen kreeg. In de eerste helft maakte Flekken een weergaloze redding, terwijl hij in de tweede helft een beetje geluk had met een bal die op de lat terechtkwam. Met deze prestatie denkt de doelman zich naar het EK te hebben gespeeld.

Goede wedstrijd Flekken moet EK nominatie vaststellen

Na afloop van de wedstrijd sprak de doelman van Brentford met De Telegraaf. De krant vroeg zich af hoe Flekken in de eerste bal een hele grote kans van de Schotten kon keren. “Dat is een reflex, daar train je niet specifiek op”, begint de doelman. “Dat zijn reddingen die je laten groeien in de wedstrijd. Zo’n redding geeft wel aan, dat ik lekker in mijn vel zit. Dat ik weer op het level presteer, waarvan ik weet dat ik kan presteren. Het laat zien dat ik in een goede vorm zit.”

Eigenlijk was er niks aan te merken op het spel van de doelman, toch weet hij al dat tegen Duitsland zijn concurrent Bart Verbruggen onder de lat staat. De concurrentiestrijd bij de keeper lijkt nog helemaal open te liggen, maar is dat ook zo? “In het gesprek dat we in november hebben gehad bij de laatste interlandperiode werd gezegd, dat nog alles open lag en dat er nog geen definitieve keuze was gemaakt. Ik denk dat het feit dat we allebei een wedstrijd krijgen deze week daarvan een bevestiging is. Het enige dat ik kan doen is zelf presteren en het hen zo moeilijk mogelijk maken om die keuze te nemen. Ik denk dat dat deze wedstrijd aardig is gelukt.”

Van WK-deceptie naar EK-selectie

Vlak voor het WK van 2022 viel Flekken af, terwijl hij in de periode daarvoor vast bij Oranje leek te zitten. Zit een vergelijkbaar scenario nog in zijn hoofd voor het toernooi in Duitsland? “Ik weet dat ik vooral na de wedstrijd van vandaag een goede kans maak om erbij te zijn. Dan heb ik het er niet over of ik moet spelen, ja dan nee. Maar het aanwezig zijn op een EK is een eerste stap. Daar heb ik deze wedstrijd een goede stap in gezet.”

Flekken is erbij in Duitsland

  • Ja, zeker hij behoort tot de betere keepers
  • Nee, dat is nog geen zekerheidje
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie