‘Feyenoord voert ingrijpende maatregel door voor Klassieker tegen Ajax’

Foto: ‘Feyenoord voert ingrijpende maatregel door voor Klassieker tegen Ajax’

Feyenoord gaat ingrijpende maatregelen doorvoeren voor de wedstrijd tegen Ajax. RTV Rijnmond meldt dat Feyenoord veiligheidsnetten gaat spannen in het stadion en dat wellicht enkele vakken zelfs geheel leegblijven tijdens De Klassieker.

“Dat de netten er gaan komen is zeker, hoe dat eruit gaat zien nog niet”, schrijft RTV Rijmond. “Daarover is de club onder andere nog in gesprek met ESPN, de tv-zender die de uitzendrechten van de Eredivisie in handen heeft.”

Het Zuid-Hollands medium meldt ook dat het plaatsen van netten gevolgen kan hebben voor bepaalde vakken in het stadion. “Als er netten rondom het hele veld worden geplaatst kan dat wellicht van invloed zijn op de bezetting van vak Z. Mogelijk is dit vak, dat de gehele lange zijde langs de gracht op de Olympiatribune bevat, niet of slechts gedeeltelijk beschikbaar voor supporters.”

ESPN teleurgesteld

ESPN, laat via een woordvoerder weten dat het niet blij is met de aangekondigde maatregel. “Het plaatsen van de netten heeft impact, dat is duidelijk. Het is betreurenswaardig dat zo’n maatregel bij een van de mooiste wedstrijden van het jaar nodig is.”

De TV-zender kan de maatregel echter wel begrijpen. “Maar de veiligheid staat voorop en als de betrokken partijen het nodig achten voor de veiligheid, dan zullen we er zo goed mogelijk mee om moeten gaan. Maar dat het impact gaat hebben voor de kijkers thuis en in het stadion is duidelijk. We zullen onze uiterste best doen het zo goed mogelijk te doen, maar wij dealen met de gevolgen.”

Kees Lau, voorzitter van de Supportersvereniging FSV de Feijenoorder, baalt eveneens van het besluit. “Wij willen gewoon voetbal zien zonder netten. Wij zijn daar helemaal niet voor. Je kan het als club niet maken om vanwege geruchten een vak leeg te houden. Dat is in alle jaren dat we tegen Ajax spelen nog nooit voorgekomen.”

Euroborg

Eredivisie

15 januari 2023

16:45

FC Groningen
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 16:41.

Snap jij de maatregelen?

  • Ja, dat is een logisch besluit
  • Nee, dat moeten ze niet doen
602+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie