Feyenoord-revelatie kende twijfels: ‘Vond dat ik er nog niet klaar voor was’

Foto: Feyenoord-revelatie kende twijfels: ‘Vond dat ik er nog niet klaar voor was’

Quilindschy Hartman was in de eerste seizoenshelft één van de revelaties binnen het elftal van Feyenoord. Trainer Arne Slot zocht in de eerste maanden naar een vaste linksback, maar de zomeraanwinsten Marcos López en Fredrik André Bjørkan brachten niet wat er van hen verwacht werd. Hartman diende zich echter in de laatste reeks competitiewedstrijden voor de winterstop wel aan als een toegevoegde waarde.

Hartman vertelt in gesprek met het blad Hand in Hand van FSV de Feijenoorder dat hij in eerste instantie niet erop had gerekend dat hij bij de selectie zou komen. “Het was een beetje dubbel. Aan de ene kant was het een verrassing omdat ik vond dat ik nog niet fit en klaar genoeg was om op dit niveau te spelen. Ik was goed hersteld van een zware blessure, maar vond dat ik nog niet klaar was om mezelf op het hoogste niveau te laten zien. Als je deze kant opgaat moet je 1000% kunnen geven, ook fysiek.”

De linksback had echter wel zo zijn twijfels of hij het wel aan zou kunnen. “Ik wist dat ik het voetballend wel aan zou kunnen, maar het was meer fysieke twijfel. Aan de andere kant wist ik dat er moeilijkheden waren op mijn positie hier en dat er wel kansen lagen. Uiteindelijk was ik dus blij verrast dat ik toch mee mocht.”

Vervanger Malacia

Hartman vindt het echter niet gek dat Feyenoord na het vertrek van Tyrell Malacia op zoek is gegaan naar een nieuwe linksback. “In eerste instantie denk ik dat het logisch is dat zij gehaald zijn. Als je kijkt naar mijn vorige seizoen had niemand verwacht dat ik zoveel zou spelen als ik heb gedaan.”

De vleugelverdediger speelde zich gedurende het seizoen in de basis en lijkt voorlopig onomstreden onder Slot. Toch is Hartman zelf nog niet helemaal ervan overtuigd. “Concurrentie is altijd goed en houdt mij scherp. Ik weet dat als ik niet goed presteer het makkelijk is om er snel weer uit te gaan. De periode die er nu aan gaat komen is het belangrijkste.”

Eindigt FC Utrecht tegen Feyenoord in 0-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Hartman de beste linksback bij Feyenoord?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, López is beter
  • Nee, Bjørkan is beter
318+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie