Feyenoord pleegt ‘gouden greep’ met Szymański-opvolger

Foto: Feyenoord pleegt ‘gouden greep’ met Szymański-opvolger

Feyenoord heeft met het terughalen van Calvin Stengs naar de Eredivisie een uitstekende zet gedaan. Dat concludeert het Algemeen Dagblad dat de aanvallende middenvelder met de wedstrijd beter ziet worden. Volgens de krant heeft Stengs met zijn prestaties zijn voorganger Sebastian Szymański al weer doen vergeten.

Terugkeer Stengs naar Eredivisie schot in de roos voor Feyenoord

“Zo gaat dat in de Kuip. Steunpilaren verdwijnen, maar Feyenoord lijkt er toch alleen maar sterker op te worden”, schrijft de ochtendkrant. “De terugkeer in de Eredivisie blijkt voor Calvin Stengs vooralsnog een gouden greep. De aanvallende middenvelder van Feyenoord schudt in rap tempo het imago van frivole speler, die wel wat meer rendement mag halen uit zijn spel, van zich af”, vervolgt het Algemeen Dagblad.

Slot ziet progressie bij Stengs

Ook Feyenoord-trainer Arne Slot vertelde na afloop van de 4-0 overwinning op Vitesse dat Stengs stappen zet bij Feyenoord. “Ik heb eerder met Calvin gewerkt en destijds konden de supporters in Alkmaar genieten van hele stijlvolle acties en mooi steekpassjes. Toen leidde dat nog niet tot het rendement wat hij op dit moment toont. Die stap heeft hij wel gezet. Hij heeft meer venijn in zijn spel in de laatste fase. Hij zorgt dat hij er bij zit in het zestienmetergebied. En hij zet ook in het spel zonder bal goede stappen. Want Calvin was bij ons de aanjager qua druk zetten, zeker in de eerste helft.”

Volgens het Algemeen Dagblad slaagt Feyenoord er steeds weer in om zich te verbeteren met de aankopen die het doet. “Over de Pool Sebastian Szymański, zijn voorganger in de Kuip als aanvallende middenvelder, heeft na een kwart van de competitie vrijwel niemand het meer. Zoals Szymański vorig seizoen zelf in rap tempo de herinnering aan Guus Til in de Kuip wist uit te wissen.”

Is Stengs beter dan Szymański?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
418+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie