Feyenoord-onvrede: “KNVB heeft een hekel aan ons”

Foto: Feyenoord-onvrede: “KNVB heeft een hekel aan ons”

Feyenoord heeft zondag twee punten gemorst in de uitwedstrijd tegen NEC (1-1). De Rotterdammers werkten geen overtuigende indruk af, maar volgens de AD-journalisten had de goal van Santiago Giménez ‘gewoon’ moeten tellen.

Giménez werd door scheidsrechter Serdar Gözübüyük een treffer onthouden omdat hij Jasper Cillessen onreglementair zou hebben gehinderd. Sjoerd Mossou refereert in de AD Voetbalpodcast aan de spelregels: “Het gaat om het woordje ‘voorkomt’. Voorkomt Giménez dat de doelverdediger de bal uit zijn handen in het spel kan brengen? Maar daar is hier toch geen enkele sprake van? Hij voorkomt het niet. Hij staat daar gewoon en Cillessen schiet tegen hem aan.”

Feyenoord-watcher Mikos Gouka deelt diens conclusie en vreest voor de gevolgen. “Je kent Feyenoord, je kent de aanhang. Daar komt weer het complot: de KNVB heeft een hekel aan ons. De eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Twente zit iedereen op het puntje van z’n stoel, want er mag geen enkele foute beslissing worden genomen. Ook voor scheidsrechters gaat dit een rolletje spelen.” 

Gouka erkent dat Feyenoord recent vaker is benadeeld. “Onder Slot is het niet heel vaak de goede kant opgevallen met arbitrale beslissingen. Als journalist doe je daar heel lang niets mee, maar nu dacht ik wel: ‘Het was geen geweldige wedstrijd, maar als hij die goal gewoon goedkeurt… Hij floot meteen af, dus er kon ook geen VAR meer tussenkomen.”

TIP: Eindigt Midtjylland-Feyenoord in 1-2? Win 8,50 keer je inleg via Unibet!

Had de goal moeten tellen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
494+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie