‘Feyenoord-nachtmerrie komt uit’

Foto: ‘Feyenoord-nachtmerrie komt uit’

Heeft er iemand nog vertrouwen in dat Feyenoord als vierde eindigt in de Eredivisie en Europees voetbal uit het vuur sleept? Het lijkt er niet op. Vermoedelijk moeten de Rotterdammers play-offs spelen en dat is toch wel een klein drama…

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag: “Staartploeg ADO Den Haag heeft zestien schamele puntjes. De ploeg verloor al achttien wedstrijden en won slechts tweemaal. Het doelsaldo van de formatie van trainer Ruud Brood is min 45. Degradatie lijkt in Den Haag met de beste wil van de wereld niet meer te voorkomen en dan is het geld bij de met overnameperikelen worstelende club ook nog nagenoeg op.”

De krant gaat verder: “En toch zit waarschijnlijk geen enkele aanhanger van Feyenoord morgen ontspannen onderuitgezakt voor de televisie in de wetenschap dat de Rotterdammers dit klusje wel even gaan klaren. Zeker niet nu aanvoerder en topscorer Steven Berghuis in Den Haag ontbreekt, omdat hij na zijn rode kaart tegen Vitesse het eerste van twee duels schorsing moet uitzitten. Zelfs ADO-uit belooft op voorhand een zware klus te worden voor dit Feyenoord.”

De traditionele topclub móét winnen: “Als Feyenoord er niet in slaagt om de zwakste ploeg in de Eredivisie op de knieën te krijgen, dan is de jacht op plek 4 zo goed als zeker voorbij. Dan moet Advocaat in de nadagen van zijn loopbaan de meubelen nog zien te redden via de play-offs, in een ongetwijfeld negatieve sfeer in en rond De Kuip.” Veel Feyenoorders houden al rekening met dat scenario. Jan Boskamp bijvoorbeeld, die het écht niet meer ziet zitten: “Jan wil lekker achterover zitten met zijn bamihappen en dan 0-1, 0-2 en 0-3 zien. Maar zo gaat het dit jaar niet. Hopelijk volgend jaar wel”, aldus zijn goede vriend Dick Advocaat.

Sowieso play-offs?

  • Ja
  • Nee
342+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie