‘Feyenoord moet opvallende investering doen’

Foto: ‘Feyenoord moet opvallende investering doen’

Feyenoord moet investeren in betere camera’s voor in De Kuip. Volgens voetbaladvocaat Christian Visser komen misdragende supporters nu nog te vaak goed weg dankzij de povere kwaliteit.

Wint Feyenoord bij Sparta? Bij bet365 krijg je 1,45 keer je inzet terug!

Feyenoord-supporters kwamen de laatste tijd meermaals in opspraak. Volgens Visser is de commotie enigszins overtrokken. “Ik vind het erg droevig dat Mark Koevermans vanwege bedreigingen is opgestapt. Maar de Pavlov-reactie dat de Voetbalwet strenger moet worden, vind ik bizar. Die wet biedt mogelijkheden genoeg, oordeelde de Raad van State al eens. Voetbalgeweld wordt bovendien vaak gepleegd door first offenders”, zo citeert het NRC.

Technologie

Visser ziet een betere manier om wangedrag aan te pakken. “De pakkans verhogen werkt beter. Meer filmen, met betere camera’s, zou een goede stap zijn”, zo legt hij uit. “Ik lees dat Feyenoord moeite heeft baas in eigen huis te zijn, maar de kwaliteit van camera’s in de Kuip is bijvoorbeeld niet goed. Dat heeft tot meerdere vrijspraken geleid na de bekerfinale Ajax-PEC.”

“Ik verdedigde Ajax-fans die werden beschuldigd van vuurwerk gooien. Ze konden via foto’s wel worden geïdentificeerd, maar er waren geen goede beelden van de daad zelf. Zeiden die supporters: ‘Nee hoor, op die foto juich ik…’ Misschien moet de club hierin investeren”, aldus de voetbaladvocaat, die benadrukt dat bedreigingen ‘niet eenvoudig tot vervolging’ leiden.

De autoriteiten hebben de bedreigingen aan het adres van Koevermans hoog op de agenda gezet. Zo is er extra politiecapaciteit vrijgemaakt om de daders op te sporen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Eens?

  • Ja
  • Nee
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie