‘Feyenoord móét doelstellingen halen in nieuw stadion’

Foto: ‘Feyenoord móét doelstellingen halen in nieuw stadion’

Feyenoord moet binnen afzienbare tijd een definitieve beslissing nemen aangaande Feyenoord City. Volgens het financiële adviesbureau Deloitte voldoet de businesscase voor het nieuwe stadion grotendeels aan de gemaakte afspraken met de gemeente Rotterdam.

RTV Rijnmond bericht: “Op twee cruciale onderdelen geeft het bureau nog geen doorslaggevend advies en laat het oordeel aan de gemeenteraad. Van de 98 voorwaarden wordt aan 54 voorwaarden voldaan, 36 voldoen bijna. Hierbij ligt alles wel contractueel vast, maar gaat het sein pas op groen nadat de definitieve beslissing is gevallen. Over de resterende punten wordt nog geen oordeel gegeven.”

Daar voegt het regionale medium aan toe: “Met betrekking tot twee cruciale onderdelen, de haalbaarheid van de businesscase van het nieuwe stadion en de samenstelling van de financiering, trekt Deloitte geen conclusie. Zij laten het oordeel of wordt voldaan aan de gemaakte afspraken aan de gemeenteraad. Feyenoord gaat in de vernieuwde businesscase uit van een periode van 27 jaar. Dat waren er oorspronkelijk 25 jaar.”

Feyenoord is al akkoord met het ondernemingsplan, waar het jaarlijks 25,4 miljoen euro aan hoopt te verdienen. Daarvoor moet het wel presteren: “Zo moet Feyenoord per jaar 24 thuiswedstrijden spelen: 17 competitieduels, 3 Europees, 2 in de beker, 1 oefenduel aan het begin van het seizoen en de jaarlijkse open dag. En dat voor gemiddeld 50.000 toeschouwers.”

“Als er tegenvallers zijn dan kan de 25 miljoen dalen naar de 17,5 miljoen, het bedrag dat momenteel ook in De Kuip wordt verdiend. Feyenoord geeft groen licht aan de businesscase omdat zij het een realistisch scenario vinden dat de ambitieuze voorwaarden gaan worden bereikt”, zo voegt RTV Rijnmond toe. De gemeenteraad heeft Feyenoord al geadviseerd om haast te maken met een definitief oordeel.

Is dat realistisch?

  • Ja
  • Nee
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie