Feyenoord met Mimeirhel Benita tegen Olympique Lyon

Foto: Feyenoord met Mimeirhel Benita tegen Olympique Lyon

Feyenoord neemt het op zondagmiddag in de eigen Kuip op tegen Olympique Lyon in een oefenpartijtje en oefenmeester Arne Slot heeft zijn opstelling inmiddels bekendgemaakt. De 18-jarige Mimeirhel Benita staat op rechtsback en doet denken aan Tyrell Malacia, die eerder deze zomer naar Manchester United vertrok.

Opvallend genoeg leek Malacia eerst naar Lyon te vertrekken, maar de onderhandelingen tussen de ex-werkgever van Oranje-international Memphis Depay en de Rotterdammers verliepen behoorlijk moeizaam. Oefenmeester Arne Slot zei: “Dat er concreet een club is die een bod op hem gedaan heeft, dat zou ook een beetje dom zijn als ik dat hier nu zou ontkennen. Maar het is die club nog niet gelukt om hem met een shirtje van die club te laten poseren. Dus daar zullen ze nog wat harder hun best voor moeten doen.” Uiteindelijk koos de vleugelverdediger dus voor Old Trafford.

Verlenging Slot

Iemand die nog niet aan een vertrek uit De Kuip denkt, is Slot zelf. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contractverlenging in Rotterdam-Zuid (tot medio 2025). De succestrainer reageerde: “Het onverwacht snelle succes van afgelopen seizoen sterkt me in de gedachte dat onze aanpak in Rotterdam goed kan werken. Dat ik dat hier kan doen met een kwalitatief sterke staf en uitstekende faciliteiten, ervaar ik als een voorrecht.”

“Bovendien voel ik dat zowel binnen de club als bij de aanhang veel waardering is voor ons werk, niet alleen vanwege de resultaten maar vooral ook wat betreft de ontwikkeling van spelers en de aantrekkelijke, aanstekelijke manier van spelen waar de supporters zichtbaar van genieten”, vervolgde hij. “We hebben vorig jaar mooie stappen gezet op de nieuwe weg die Feyenoord is ingeslagen.”

Geef jij Feyenoord een kans?

  • Ik zeker
  • Ik niet echt
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie