Feyenoord krijgt te weinig met remise bij Twente

Foto: Feyenoord krijgt te weinig met remise bij Twente

FC Twente en Feyenoord hebben de topper vanmiddag gelijkgespeeld. De Rotterdamse koploper kwam voor en had in de tweede helft de meeste kansen. Daardoor zijn zij het ongelukkigst met de puntendeling (1-1).

Hét affiche van speelronde 19 vond plaats in de Grolsch Veste waar nummer vier Twente en koploper Feyenoord het tegen elkaar opnamen. Beiden ploegen hoopten te profiteren van het puntenverlies van AZ een dag eerder. Feyenoord boekte midweeks een eenvoudige overwinning op NEC, terwijl de Tukkers punten lieten liggen bij Vitesse. Trainer Arne Slot gaf in de punt van de aanval weer de voorkeur aan Santiago Giménez. De uitgevallen Igor Paixão kon wel op de bank plaatsen, maar kon niet in de basis beginnen. Javairo Dilrosun nam zijn plaats over.

Beiden ploegen vlogen er vanaf het begin meteen op, wat voor een vermakelijk duel zorgde. Er waren al snel kansen over en weer. Een van richting veranderd schot van Sebastian Szymanski kon gepakt worden door Lars Unnerstall. Giménez schoot vervolgens in kansrijke positie tegen een Twente-verdediger aan. Namens de Tukkers waren er mogelijkheden voor Robin Pröpper en Virgil Misidjan. Laatstgenoemde mikte echter naast.

Koploper op voorsprong

Na een half uur spelen was daar de openingstreffer en wel voor Feyenoord. Szymanski zette door aan de linkerkant van het strafschopgebied, nadat Giménez de bal goed afschermde . Het leer werd vervolgens panklaar neergelegd bij de tweede paal, waar de doorgelopen Giménez simpel kon binnenkoppen. Wat opviel waren de vele opstootjes op het veld. Het liep uit de hand toen Justin Bijlow ver uit zijn doel kwam en met een sliding Virgil Misidjan onschadelijk maakte. Door een onsportieve actie van de doelman, kon de Twente-aanvaller niet snel verder. Hiervoor ontving Bijlow de terechte gele kaart. Er volgde een opstootje waarbij Alireza Jahanbakhsh theatraal naar de grond ging.

Beide trainer konden niet helemaal tevreden zijn over het niveau en voerde een wissel door op het middenveld. Sem Steijn kwam erin voor de teleurstellende Michel Vlap, terwijl Quinten Timber de niet helemaal fit Szymanski afloste. Feyenoord probeerde marge te verdubbelen, maar schoten van Jahanbakhsh en Orkun Kökcü troffen geen doel. Halverwege het tweede bedrijf kwam de gelijkmaker behoorlijk uit de lucht vallen. Michal Sadilek werd aan de linkerkant vrijgespeeld, de gretige Joshua Brenet troefde Quilindschy Hartman af in de lucht: 1-1.

Feyenoord zet aan

De gelijkmaker was het sein voor Feyenoord om weer aan te zetten. Dat deed het met verse krachten Paixão en Oussama Idrissi. Brenet timede twee keer verkeerd, waardoor het gevaar opleverde voor het doel van Unnerstal. Twente kwam met de schrik vrij. Terwijl de druk van Feyenoord toenam, kregen de gastheren ook nog een geweldige kans. De inzet van Misidjan kon net gekeerd worden, terwijl Vaclav Cerny in de nastoot ook miste. Feyenoord claimde even later een penalty. Pröpper maakte duidelijk hands, maar zou net daarvoor een licht duwtje hebben gekregen van Giménez. Het leek mee te vallen, maar Allard Lindhout gaf het voordeel aan Twente.

Feyenoord drong in de slotfase nog het meest aan, maar het bleef bij 1-1. Zo leden beide ploegen puntenverlies. Het in crisis verkerende PSV en Ajax kunnen zowaar de beste zaken doen dit weekend.

Leuke wedstrijd?

  • Zeker weten
  • Nah…
208+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:47
8+
‘Voormalig PSV’er moet worden geruild met Harry Maguire’
10:30
89+
Sutalo over transfer naar Ajax: “Ik had moeite met de aanpassing”
10:07
39+
Ten Hag over transfer Slot: “Ik ben heel blij voor hem”
09:49
33+
‘Chelsea wil Lukaku ruilen voor nieuwe superspits’
09:17
257+
‘Ajax spreidt de kansen in zoektocht naar nieuwe trainer’
09:04
44+
PSV maakt fans warm voor kampioenswedstrijd
08:46
144+
‘Barça-speler wordt tegen Girona uitgefloten door fans van beide clubs’
08:23
63+
Messi vernedert tegenstander in één helft
07:00
68+
Onopvallende strijd om Champions League | Match of the Weekend
23:47
226+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
23:28
1190+
‘Sensationele ‘terugkeer’ Erik ten Hag’
23:25
137+
Girona heeft nog één droom na historische CL-plek
23:00
138+
Xavi haalt keihard uit naar eigen spelers
22:45
2167+
‘Ajax zet Louis van Gaal in’
22:30
63+
Selectie Real Madrid vroeg naar bed ondanks kampioenschap
22:13
3545+
‘Supertransfer Yankuba Minteh’
22:00
421+
Aké verbouwereerd: “Die man is niet normaal”
21:45
230+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
21:40
2169+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
21:33
1584+
Virgil van Dijk terug naar Eredivisie?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie