Feyenoord krijgt advies: “Ik zou het niet doen”

Foto: Feyenoord krijgt advies: “Ik zou het niet doen”

Feyenoord hoopt binnenkort een vervanger aan te trekken voor de vertrokken technisch directeur Henk van Stee. Er zou sprake zijn van een technisch manager, maar Henk van Stee geeft een negatief advies af.

In FC Rijnmond spreekt Van Stee zich uit: “Het verschil is dat een technisch directeur zelf kan beschikken over zijn budget, terwijl een technisch manager altijd toestemming moet vragen aan de algemeen directeur.” Een directeur werkt beter, zo concludeert hij. “Voor een TD is het heel fijn dat hij met professionals – de hoofdtrainer, de hoofdscout – kan zeggen: ‘die gaan we binnenhalen’, zonder dat terug te moeten koppelen naar een algemeen directeur. Als dat wel moet, kan het soms botsen. Zeker als het wat minder gaat binnen een club.”

Van Stee, die van mening is dat Arnesen ‘meer credits’ verdiende, concludeert dat Feyenoord baat heeft bij een technisch directeur. “Dat ze de constructie misschien willen veranderen, verbaast me. Het is de keuze van Feyenoord. Ik zou het niet doen, maar daar is de raad van commissarissen voor. Zij kunnen zeggen: ‘Onze structuur om te werken met een driehoek heeft in het verleden goed gewerkt. Waarom zouden we daar niet mee doorgaan?'”

Interne oplossing?

Dennis van Eersel ziet een reden om wél te switchen naar een technisch manager. “Als je het invult met een technisch manager, geeft dat wel mogelijkheden om mensen intern door te schuiven. Dat kunnen mensen zijn die nu nog te licht zijn voor het technisch directeurschap, maar het op die manier wel kunnen doen, als ze onder de algemeen directeur vallen. Dan verandert er eigenlijk niet gek veel aan hoe het afgelopen transferperiode is gegaan.”

Feyenoord landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Van Stee?

  • Ja
  • Nee
276+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie